Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aegon - profit mai mic cu 58%

Aegon - profit mai mic cu 58%
Profitul net al compania olandeza de asigurari Aegon a ajuns la 276 milioane euro, fiind in scadere cu 58% fata de trimestrul al doilea din 2007, cand era de 655 milioane euro, a anuntat compania intr-un comunicat. Vanzarile de asigurari de viata au scazut, de asemenea, in al doilea trimestru al acestui an, cu 9%, de la 802 milioane euro in 2007 la 729 milioane euro.


Depozitele totale s-au diminuat cu 8% in intervalul aprilie-iunie 2008, la 9,13 miliarde euro, de la 9,9 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.Randamentul capitalului s-a deteriorat, scazand de la 12,6% la 11,2%.Castigurile de baza au fost solide, avand in vedere turbulentele din pietele financiare, dar au scazut cu 2%, calculat la un curs valutar constant.Dividendele interimare au ramas neschimbate, la 0,30 euro/actiune."Nivelul de capital al Aegon si fluxurile sale de numerar raman puternice in ciuda turbulentelor din pietele financiare. In acest mediu, Aegon a avut o evolutie buna, cu castiguri de baza solide si cresteri ale vanzarilor si depozitelor", a declarat directorul executiv Aegon, Alex Wynaendts, care a precizat ca deprecierea dolarului si a lirei sterline a avut un impact considerabil asupra rezultatelor.Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania - Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private din Romania in acest an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1476 ori