Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aegon ar putea intra pe piata de asigurari generale din Romania

Aegon ar putea intra pe piata de asigurari generale din Romania

Grupul olandez Aegon analizeaza posibilitatea de a intra pe piata de asigurari generale din Romania printr-o investitie de la zero sau prin achizitia unui jucator din piata, dar nu in 2009, cand se va concentra doar pe activitatea de asigurari de viata, a spus directorul general al Aegon ECE.

"Luam in calcul posibilitatea de a intra pe piata de asigurari generale din Romania pe termen mediu. Trebuie sa fim prudenti cand incheiem astfel de afaceri. Analizam toate posibilitatile", a declarat marti directorul general al Aegon Europa Centrala si de Est (ECE), Gábor Kepecs.

In legatura cu piata pensiilor facultative (pilonul III) din Romania, oficialul Aegon sustine ca grupul este pregatit sa intre pe aceasta piata, dar, ca si in cazul asigurarilor generale, o eventuala intrare pe piata nu se va produce in 2009.


"In ce priveste pilonul III, este important sa avem un mediu economic si legislativ stabil", a explicat Kepecs, care a amintit de plafonarea contributiei din acest an la pensiile private obligatorii (pilonul II). "Daca mediul este stabil suntem hotarati sa investim bani in aceasta piata, altfel este riscant", a mai spus Kepecs, care a adaugat ca o companie nu isi poate schimba strategia de afaceri la perioade scurte de timp.


Aegon Asigurari de Viata a incheiat circa 300 polite pana in prezent


"Deja am incheiat aproape 300 de contracte, iar dintre acestea circa jumatate sunt cu componenta investitionala (unit-linked)", a declarat directorul general al Aegon Asigurari de Viata, Silvia Sirb.


Ea a adaugat ca politele vor fi distribuite prin intermediul brokerilor si prin unitatile bancilor.


Compania a incheiat pana in prezent un parteneriat cu Banca Transilvania si intentioneaza sa dezvolte partenerite si cu alte banci. "Nu avem retea de distributie pentru ca nu dorim s-o avem in acest moment", a spus Sirb, precizand ca Aegon Asigurari de Viata va deschide filiale de distributie in functie de evolutia pietei.


Aegon Asigurari de Viata ofera sase produse pe piata, care sunt grupate in asigurari de risc, asigurari de economii si cu componenta investitionala (unit-linked). Aegon Asigurari de Viata si-a propus sa ajunga una dintre primele cinci companii de pe piata de asigurari de viata din Romania pana in 2014.


Compania are un capital social de 21,08 milioane lei, iar actionarii firmei sunt Aegon Woningen Nova BV, cu 99% din actiuni, si Aegon Tsjechie Holding BV, cu 1%.


Grupul olandez de asigurari Aegon mai este prezent pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) din Romania. Fondul gestionat de Aegon, Vital, avea active nete de 29,5 milioane lei si 124.367 de participanti la sfarsitul lui februarie.


Aegon este in prezent in procesul de achizitionare a pachetului de 50% detinut de Banca Transilvania in compania de pensii private. Banca Transilvania a anuntat la inceputul acestui an ca vinde companiei Aegon cota de 50% detinuta la BT Aegon, pentru circa 11 milioane euro, cele doua companii fiind partenere in capitalul administratorului de pe pilonul II.


Mai multe detalii pe www.aegon.roTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2273 ori
Citeste mai multe despreactive asigurari capital investitie