Banca Transilvania a preluat Volksbank cu 711 milioane de euro

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 17:20
3016 citiri
Banca Transilvania a preluat Volksbank cu 711 milioane de euro

Banca Transilvania a semnat, marti dimineata, tranzactia de preluare a Volksbank Romania.

Potrivit zf.ro, detaliile financiare finale urmeaza sa fie anuntate in cursul acestei zile.

Tranzactia a fost anuntata la finele anului trecut, insa au fost asteptate si avizele de la BNR si Consiliului Concurentei.

Banca Transilvania plateste pentru achizitia Volksbank Romania in total 711 milioane de euro, din care 81 de milioane de euro pentru capitalul bancii si 630 de milioane de euro in rambursarea unor linii de rambursare acordate de catre actionarii Volksbank bancii din Romania.

"Toata plata a fost facuta astazi (marti-7 aprilie 2015), adica peste 700 de milioane de euro. Este cea mai mare suma platita vreodata de Banca Transilvania", a mentionat Horia Ciorcila, presedintele bancii.

De fapt, noi preluam o banca, ce are o lichiditate proprie de 500 de milioane de euro, deci pe net iesirile noastre sunt de numai 200 de milioane de euro, a adaugat Omer Tetik, directorul executiv (CEO) al Bancii Transilvania.

Marti dupa-amiaza a avut loc si Adunare Generala a Actionarilor Volksbank, cu Banca Transilvania noul actionar. Noua conducere a Volksbank Romania este formata din Andrei Duduiu in functia de CEO, Sinan Kircali, director financiar si Bogdan Neacsu, directorul de risc. Consiliul de supraveghere al Volksbank Romania este format din Omer Tetik, George Calinescu (directorul financiar al Bancii Transilvania) si Peter Franklin, reprezentantul BERD, principalul actionar al Bancii Transilvania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Transilvania preluare Volksbank , #Investitii