Top 10 credite ipotecare

Vineri, 24 Noiembrie 2006, ora 05:18
1147 citiri

Atunci cand esti interesat de un credit intreaba care este Dobanda Anuala Efectiva, nu te rezuma la informatiile afisate despre dobanda oferita de banca. Ceea ce trebuie sa afli pe langa aceasta, sunt taxele si comisioanele pe care institutiile financiare le incaseaza suplimentar: taxa de analiza dosar, comision de acordare, comisioane de administrare lunar sau anual (aplicate la soldul creditului sau la valoarea initiala acordata!) plus comisionul de risc. DAE este dobanda anuala totala, care cuprinde si toate aceste taxe si comisioane care se adauga dobanzii standard.Prin Dobanda Anuala Efectiva, poti compara credite cu dobanzi, taxe si comisioane diferite.

Sa presupunem ca maine ne hotaram sa contractam un credit ipotecar pentru achizitionarea unei locuinte in valoare de 75.000 EURO. Pentru aceasta tastez www.finzoom.ro si accesez sectiunea destinata creditelor imobiliare/ipotecare si introduc criteriile dorite: valoarea credit 60.000 EURO; valoare imobil 75.000 EURO (diferenta de 15.000 EURO reprezinta avansul minim obligatoriu de 25%); moneda: EURO; tip credit - ipotecar; destinatia creditului aaAA" achizitie imobil; perioada de rambursare - 25 ani. Astfel se va genera un tabel comparativ (in functie de DAE) al tuturor ofertelor disponibile, dupa cum urmeaza (comparatie valabila la 22.11.2006):

*Asigurarea pentru imobil este obligatorie, exceptie fac BancPost si Banca Romaneasca, care acorda asigurarea pentru imobil gratuit.

Finzoom