Prima Casa 2: Banca Romaneasca, garantii suplimentare de 16 mil euro

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:33
1564 citiri
Prima Casa 2: Banca Romaneasca, garantii suplimentare de 16 mil euro

Banca Romaneasca a primit garantii suplimentare in cadrul programului Prima Casa 2 in valoare de peste 16 milioane euro, in urma redistribuirii efectuate la inceputul lunii octombrie de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, plafonul total acordat Bancii Romanesti in programul Prima Casa 2 se ridica la 70 milioane euro, din care pana la finalul lunii septembrie au fost folositi 45,6 milioane de euro, un volum important de credite fiind in procesare. 

Numarul total de aplicanti in programul Prima Casa 2 se ridica la peste 3.500, valoarea medie a unui credit contractat prin acest program fiind de aproximativ 38.000 euro, in marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu doua camere, in blocuri vechi. 

"Programul Prima Casa 2 a fost un succes pentru Banca Romaneasca, oferta avantajoasa pe care am propus-o clientilor stimuland solicitarile de credite.

De la lansarea programului si pana in prezent, numarul dosarelor aprobate pentru achizitia de imobile a fost in continua crestere", a declarat intr-un comunicat Lakis Couninis, director executiv unitate retail. 

Banca Romaneasca acorda in cadrul programului Prima Casa 2 credite in euro si in lei.

Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni +3,95% si respectiv ROBOR la trei luni + 2% la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM. 

Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului. 

Banca nu percepe comision de analiza, de acordare sau rambursare anticipata. In plus, costul evaluarii proprietatii finantate este suportat de catre banca.

De exemplu, pentru un credit de 57.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, in conditiile actuale de pret (valoarea actuala a euribor-ului), rata lunara va fi de 315 euro.

#prima, #casa, #banca, #romaneasca, #garantii, #credite , #stiri Banca Romaneasca