O noua banca romaneasca, investigata pentru informatii incorente

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 15:20
1471 citiri
O noua banca romaneasca, investigata pentru informatii incorente

Consiliul Concurentei urmeaza sa finalizeze o investigatie asupra unei alte banci, in cadrul aceleasi actiuni in urma careia a fost amendata Raiffeisen Bank, institutia bancara vizata riscand o amenda de circa un milion euro, a declarat, joi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, potrivit Mediafax.

"Am anchetat trei banci dintre cele zece analizate in cadrul investigatiei pe piata bancara pentru furnizarea de informatii incorecte. Raiffeisen a fost amendata deja, una a fost scoasa din supraveghere, iar pentru cea de-a treia urmeaza sa finalizam investigatia. Amenda pentru aceasta ar putea sa fie de un milion de euro", a spus Chiritoiu, fara a preciza numele institutiei vizate.

El a aratat ca informatiile care au fost solicitate de Consiliul Concurentei au fost legate de unele intalniri pe care reprezentantii bancilor le-au avut la sfarsitul anului 2008 cand s-a declansat practic criza financiara in Romania.

"Vrem sa stim ce intalniri au avut atunci pentru a vedea daca prin manipularea ROBOR pierderile pe care ar fi putut sa le aiba din cauza crizei sa nu fie transferate pe umerii clientilor. Raiffeisen ne-a dat trei seturi de informatii, dar nu se potriveau cu ce am gasit noi pe teren", a adaugat Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a anuntat, miercuri, ca a amendat Raiffeisen Bank cu 14 milioane de lei pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi, #bancara, #cc, #informatii, #investigatii, #piata , #stiri Banca Romaneasca