National Bank of Greece a incheiat primul semestru pe pierderi de 1 milion euro

Marti, 30 August 2011, ora 18:42
1666 citiri
National Bank of Greece a incheiat primul semestru pe pierderi de 1 milion euro

Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care detine Banca Romaneasca, a raportat pentru afacerile din Romania o pierdere de 1 milion de euro in primul semestru, comparativ cu un profit de 14 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata raportul grupului, publicat marti, potrivit NewsIn.

NBG a inregistrat in primul semestru o crestere cu 12% a pierderilor din provizioanele de pe piata romaneasca, pana la 22 milioane euro, de la un nivel de 20 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Soldul creditelor inregistrat de NBG in Romania la sfarsitul primului semestru era de 2,252 miliarde euro, in scadere cu 1% fata de aceeasi perioada din 2010, in conditiile in care portofoliul de credite pentru corporatii se situa in iunie 2011 la 1,229 miliarde euro, in scadere cu 4% fata de aceeasi luna a anului trecut. Totodata, soldul creditelor de retail a avansat cu 2%, la 1,023 miliarde euro.

Depozitele atrase in Romania au scazut cu 8% fata de primul semestru din 2010, la 869 milioane euro, insa s-au diminuat cu 14% comparativ cu nivelul inregistrat la finalul primului trimestru.

NBG a inregistrat venituri nete din dobanzi de 45 milioane euro pe piata romaneasca in primul semestru, in scadere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se situau la 54 milioane euro, in vreme ce veniturile din comisioane au coborat cu 55%, la 7 milioane euro. Cheltuielile operationale inregistrate de NBG in Romania au scazut la 34 milioane euro, de la 36 milioane euro in acelasi interval din 2010.

Rata creditelor neperformante a continuat sa creasca la 9,5% in primul semestru din 2011, de la 7,8% in al patrulea trimestru al anului trecut. in ultimul trimestru din 2009, rata creditelor neperformante era de 3,5%.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#profit nbg, #national bank greece, #banci grecesti, #sistem bancar , #stiri Banca Romaneasca