Fitch scade ratingurile Banca Romaneasca si Bancpost

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 15:58
1747 citiri
Fitch scade ratingurile Banca Romaneasca si Bancpost

Fitch a revizuit in scadere ratingurile Banca Romaneasca si Bancpost, de la "BBB-" la "BB+", ca urmare a deciziilor similare pe care agentia de evaluare le-a luat pentru bancile mama National Bank of Greece (NBG) si Efg Eurobank, potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare, informeaza NewsIn.

Astfel, ratingurile pentru imprumuturile pe termen lung ale celor doua banci de pe piata romaneasca au fost ajustate de la "BBB-" la "BB+".

De asemenea Fitch a coborat calificativele pentru creditele pe termen scurt de la "F3" la "B".

Totodata, agentia de evaluare a taiat ratingurile pentru toate subsidiarele NBG, Efg Eurobank Ergasias si Piraeus Bank.

"Actiunile de astazi urmeaza celor din 9 aprilie prin care Fitch a coborat ratingul pentru creditele pe termen lung si calificativele individuale ale bancilor mentionate mai sus de la "BBB" la "BBB-", respectiv de la "C" la "C/D", precum si plasarea acestora sub perspectiva negativa", potrivit comunicatului Fitch.

De asemenea, Fitch a mai operat o ajustare a ratingurilor celor doua banci din Romania la sfarsitul lui februarie, cand calificativele pentru creditele pe termen lung au fost revizuite in scadere.

In februarie, ratingurile pentru imprumuturile pe termen lung ale celor doua banci de pe piata romaneasca au fost ajustate de la "BBB", la "BBB-", iar perspectiva era negativa. Pe de alta parte, Fitch a confirmat atunci calificativele pentru creditele pe termen scurt la "F3".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #bancpost, #fitch, #romaneasca , #stiri Banca Romaneasca