Doua firme israeliene aloca 53 mil. euro pentru constructia a 460 de apartamente in Bucuresti

Miercuri, 15 Noiembrie 2006, ora 04:52
1345 citiri

Companiile israeliene Heftziba Diur si Electra au achizitionat un teren in Bucuresti, pentru 3,5 milioane euro si intentioneaza sa construiasca un ansamblu imobiliar cu 466 de apartamente, valoarea investitiei fiind estimata la 53 milioane euro, informeaza editia electronica a publicatiei Globes.Proiectul va cuprinde sase imobile si va fi lansat oficial in luna ianuarie a anului viitor.

Directorul executiv al companiei Hefziba, Boaz Yona, apreciaza ca proiectul din Bucuresti va genera un profit inainte de impozitare de 16 milioane de euro.

Heftsiba este o companie de familie, detinuta de Mordechai Yona, cu activitati in domeniul constructiilor de locuinte, centre comerciale, structuri publice si hoteluri pe piata din Israel.

O alta companie care va construi un proiect imobiliar in Bucuresti este Platinum Romania, detinuta de omul de afaceri israelian Shlomo Sharon, potrivit Globes.

Platinum Romania a cumparat un teren in Bucuresti si va investi circa 150 milioane de euro pentru constructia a 1.700 de apartamente.

Acesta ar fi al treilea proiect al companiei pe piata bucuresteana.

Compania va lansa miercuri, proiectul Vitan Platinum Towers, format din 300 de apartamente, amplasat pe un teren cu o suprafata de 30.000 metri patrati.

Complexul va avea patru blocuri, de peste 10 etaje, si va fi amplasat in apropiere de centrul comercial Bucuresti Mall.

Pe langa cele patru blocuri cu apartamente de doua, trei si patru camere, ultimele de tip penthouse, complexul va fi dotat cu o gradinita privata si o farmacie. In plus, vor fi construite 300 de locuri de parcare subterane pentru cumparatorii locuintelor. Proiectul este prevazut, de asemenea, cu o sala de intalniri, o sala de sport si spatii comerciale.

Actionarii Platinum Group sunt mai multe persoane fizice din Israel, precum si firmele Diversified Equipment, inregistrata in Indiile Britanice de Vest si Rom Spot Investments, din Israel.

Promotorul proiectului, care va fi lansat oficial miercuri, este compania imobiliara Eurisko.

Banca Romaneasca va finanta proiectul si achizitia de locuinte.

Mediafax