Depozitele atrase de Banca Romaneasca au crescut cu 85%

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 15:01
1622 citiri
Depozitele atrase de Banca Romaneasca au crescut cu 85%

Banca Romaneasca si-a sporit cu 85% volumul depozitelor atrase in primul trimestru din 2009 fata de aceeasi perioada din 2008, cand a inregistrat un sold al depozitelor de 2,26 miliarde lei (606 milioane euro), a spus directorul executiv al bancii pe diviziile de retail si retea, Lakis Couninis.

Conform datelor financiare publicate pe pagina de internet a bancii, Banca Romaneasca avea in sold depozite atrase de la clienti de 2,26 miliarde lei (606 milioane euro) la 31 martie 2008, astfel ca, la rata de crestere anuntata, volumul depozitelor ar fi trebuit sa ajunga la circa 4,2 miliarde lei in martie 2009.

Banca Romaneasca a lansat "Pachetul Super Depozit +" pentru populatie, valabil in perioada 9 aprilie - 29 mai, ce contine un depozit la termen cu scadenta la patru luni si un card de debit de tip Visa Electron.

"Lansarea acestui pachet vine pe fondul unei disponibilitati evidente a populatiei de a-si pastra si a-si inmulti economiile. Astfel, in primele trei luni ale anului in curs, depozitele atrase de Banca Romaneasca au crescut cu 85%, comparativ cu perioada similara din 2008", a spus directorul executiv pentru diviziile de retail si retea al bancii, Lakis Couninis.

In cazul depozitului, banca plateste o dobanda fixa si neimpozabila de 15% pe an la lei si de 6,85% pe an la euro, iar suma minima pentru deschiderea contului este de 500 de lei, respectiv 150 euro.

Cardul Visa Electron, in moneda nationala, este emis gratuit, iar comisionul pentru primul an de valabilitate este zero. Soldul minim obligatoriu este de 5 lei, a mai anuntat banca.

Totodata, comisionul pentru plata cu cardul Visa Electron la comercianti este zero, iar in perioada aprilie-mai clientii care utilizeaza cardul pentru astfel de plati pot castiga zilnic 600 de lei, se mai arata in comunicat.

Banca Romaneasca are un capital social de peste 200 milioane euro si o retea de 150 de sucursale.

In octombrie 2003, grupul elen National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca si are in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, in timp ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,21% din actiuni.

National Bank of Greece mai controleaza in Romania ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#depozite, # banca romaneasca, # crestere, # card, # comision , #stiri Banca Romaneasca