Cardurile Banca Romaneasca nu vor putea fi folosite in noaptea de luni spre marti

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:17
1209 citiri
Cardurile Banca Romaneasca nu vor putea fi folosite in noaptea de luni spre marti

Banca Romaneasca va intrerupe sistemului informatic de carduri de debit in noaptea de luni 14 septembrie spre marti 15 septembrie, intre orele 23:00 si 06:00, ca urmare a operatiunilor de imbunatatire a acestui sistem, a anuntat, vineri, banca, citata de NewsIn.

In intervalul amintit, cardurile de debit nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate. Banca va intrerupe sistemul informatic de carduri de debit deoarece va implementa un sistem intern de autorizare on-line a tranzactiilor efectuate de catre clienti, incepand cu data de 15 septembrie 2009.

Prin intermediul noului serviciu, clientii vor avea posibilitatea sa detina un singur cont curent care sa fie debitat prin intermediul cardului de debit, dar si prin alte modalitati, respectiv retrageri de numerar, transferuri, plati inclusiv prin serviciul de internet banking al Bancii Romanesti "e-bancamea".

Disponibilul din contul curent va fi actualizat instant, clientii urmand sa aiba acces imediat la sumele cu care se alimenteaza contul curent. In plus, acelasi cont curent la care exista acces prin cardul de debit poate fi utilizat si pentru plata ratelor de credit sau pentru constituirea unui depozit. De asemenea, vizualizarea soldului si a tranzactiilor aferente cardului de debit atasat contului current se va putea face si prin aplicatia "e-bancamea", ca o functionalitate in plus a acesteia fata de cele actuale, respectiv: plati in lei, plati programate in lei si schimb valutar.

Clientii persoane fizice pot opta pentru urmatoarele tipuri de carduri de debit emise de Banca Romaneasca: Visa Electron Salarii, Visa Electron Cheltuieli, Visa Classic, Visa Gold, Visa Virtual (destinat exclusiv tranzactiilor pe internet), in timp ce persoanele juridice au la dispozitie cardul Visa Business.

In paralel cu imbunatatirea functionalitatii cardurilor, Banca Romaneasca a revizuit si nivelul comisioanelor percepute pentru emiterea si utilizarea cardurilor de debit. Astfel, comisionul de emitere a cardurilor de debit, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, cu exceptia cardului VISA Virtual, este zero.

In plus, nivelul limitelor tranzactionale a fost majorat pentru persoanele fizice, valoarea maxima fiind diferita in functie de tipul de card. Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, are o retea nationala de 150 de sucursale. 

#banca, #carduri, #clienti, #comision , #stiri Banca Romaneasca