Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Romaneasca se imprumuta de la BERD

Banca Romaneasca se imprumuta de la BERD

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a incheiat luni o linie de credit de 100 milioane euro cu Banca Romaneasca, subsidiara locala a National Bank of Greece (NBG), pentru a finanta intreprinderile, potrivit unui comunicat emis de banca, anunta NewsIn.

Totodata, BERD a incheiat o linie de credit de 150 milioane euro cu subsidiara din Bulgaria a National Bank of Greece si inca una cu subsidiara sarba a NBG, Vojvodjanska Banka, in valoare de 100 milioane euro.

Potrivit bancii, liniile de credit de la BERD vor furniza celor trei banci fonduri pe termen mediu pentru diversificarea si extinderea bazei de finantare si a maturitatii pasivelor bancilor, precum si pentru sprijinirea creditarii economiilor celor trei tari.

"BERD are placerea de a-si extinde colaborarea cu subsidiarele National Bank of Greece din regiune intrucat sustinerea acordata acestor banci si economiilor Bulgariei, Romaniei si Serbiei este importanta pentru stimularea revenirii economiei.

Proiectul va asigura continuarea creditarii companiilor private care opereaza in aceste tari, un element esential pentru sustinerea dezvoltarii in conditii macroeconomice dificile", a declarat directorul executiv al BERD pentru institutii financiare, Nick Tesseyman.

Acest program de finantare, ce va fi oferit in doua transe egale, face parte din Planul Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale (IFI) si urmeaza altor facilitati similare oferite in ultimele 18 luni subsidiarelor grupurilor bancare strategice importante din Europa de Vest, active in regiune, se mai arata in comunicatul emis de BERD.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1428 ori
Citeste mai multe despreberd credit finantare banca