Banca Romaneasca scade dobanzile la credite si depozite

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 16:16
1313 citiri
Banca Romaneasca scade dobanzile la credite si depozite

Banca Romaneasca coboara dobanzile la creditele ipotecare si imobiliare aflate in sold, cu marje cuprinse intre 0,01% si 4,89%, precum si la depozitele in lei si valuta, a anuntat banca, vineri, intr-un comunicat, transmite NewsIn.

"Dobanzile la creditele mentionate au fost diminuate datorita faptului ca toti indicii de referinta au scazut comparativ cu perioada anterioara. In cazul depozitelor, decizia a fost luata tinand cont de evolutiile actuale ale pietei, dar si de perspectivele acesteia", au declarat reprezentantii bancii.

Banca Romaneasca a redus dobanzile la creditele ipotecare si imobiliare aflate in sold, ca urmare a evolutiei indicilor EURIBOR, ROBOR si LIBOR, la 3 luni. Aceiasi indici de referinta se vor aplica si creditelor noi, incepand cu 25 iunie, se mai arata in comunicat.

Banca a redus si dobanzile practicate la depozitele la termen, precum si la cele oferite la conturile de economii si conturile curente. Astfel, in cazul depozitelor in lei, noile valori ale dobanzilor se situeaza intre 10% si 13% pe an, in functie de tipul depozitului si de scadenta.

In acelasi timp, banca a micsorat si dobanzile la depozitele in euro, acestea fiind cuprinse, in prezent, intre 3,80% si 5,50% pe an, in functie de tipul depozitului si de scadenta.

Totodata, banca a coborat dobanda la conturile de economii, dobanzile anuale fiind de 10% pentru lei, 4% pentru euro si 2,50% la dolari.

La conturile curente, dobanzile anuale sunt acum de 0,30% la lei, 0,15% la euro si 0,10% pentru restul valutelor.

Dobanzile anuale acordate in cadrul Pachetului "Super depozit+" sunt de 13% la lei si 5,50% la euro, celelalte beneficii ale ofertei ramanand neschimbate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #romaneasca, #dobanzi , #stiri Banca Romaneasca