Banca Romaneasca reduce dobanzile la depozitele la termen si la creditele de consum

Joi, 04 Februarie 2010, ora 15:57
1737 citiri
Banca Romaneasca reduce dobanzile la depozitele la termen si la creditele de consum

Banca Romaneasca reduce din 25 februarie dobanzile la creditele de consum cu si fara garantii imobiliare cu procente cuprinse intre 0,5 si 2%, in functie de moneda creditului, iar de joi le-a redus pe cele la depozite cu pana la 1%, a anuntat joi banca, transmite NewsIn.

Dobanda de baza pentru creditele de consum in lei scade de la 11,38%, la 9,38%, in timp ce pentru creditele in euro dobanda de baza ajunge la 3,134%, de la 3,642%, se mentioneaza in comunicat.

In ce priveste creditele acordate in franci elvetieni (CHF), dobanda de baza scade de la 3,5385% la 2,91%.

Noul nivel al dobanzii de baza valabila pentru creditele in lei, respectiv 9,38%, contribuie si la scaderea dobanzii variabile perceputa de banca pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat oferita clientilor bancii. Banca mentioneaza ca, in aceste conditii, dobanda variabila scade cu 2 puncte procentuale, pana la 17,71%.

Potrivit bancii, noile rate de dobanda pentru creditele de consum au fost modificate tinand cont de evolutia pietei si a indicilor de referinta.

"Banca Romaneasca va continua si in 2010 sa-si actualizeze ratele de dobanda, atat la credite, cat si la depozite, in functie de evolutiile ulterioare, o atentie sporita fiind acordata pastrarii unui nivel competitiv al acestora", a declarat directorul executiv al unitatii de retail a bancii, Lakis Couninis.

De asemenea, Banca Romaneasca a redus de joi dobanzile acordate la depozitele la termen in lei, dolari si lire sterline, scaderile fiind cuprinse intre 0,25 puncte procentuale si 1 punct procentual.

Astfel, pentru depozitele in lei cu plata la scadenta, dobanda variaza intre 6,50% si 10%, in functie de scadenta, scaderile fiind cuprinse intre 0,25% si 1%.

Pentru depozitele in lei cu plata lunara, dobanda scade cu 0,25%, se mai arata in comunicat.

#banca, #romaneasca, #dobanzi, #depozite, #credite , #stiri Banca Romaneasca