Banca Romaneasca a redus marja de dobanda pentru trei tipuri de credite

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 13:11
1442 citiri
Banca Romaneasca a redus marja de dobanda pentru trei tipuri de credite

Banca Romaneasca a redus dobanda variabila perceputa la creditele cu garantii din oferta actuala, cu cel putin 1 punct procentual, prin micsorarea marjelor bancii, dar a marit comisionul de acordare a creditului ipotecar cu 1 punct procentual, a anuntat vineri banca.

Astfel, au fost aduse modificari creditului ipotecar "Rezidential", creditului ipotecar si creditului de consum cu garantii imobiliare, noile rate de dobanda fiind valabile pentru cererile de credit primite incepand cu data de 10 decembrie, se arata in comunicat.

Dobanda variabila perceputa pentru Creditul Rezidential ce se acorda in euro a fost ajustata prin scaderea cu un punct procentual a marjei pana la 5,3%, de la 6,3%, care se adauga la indicele Euribor la 3 luni.

Si in cazul creditului ipotecar dobanda variabila a fost ajustata prin diminuarea marjei.

Astfel, peste Robor la 3 luni si Euribor la 3 luni se vor adauga noile marje de 3,2% fata de 4% pentru creditele in lei si, respectiv, 6,2% fata de 8% pentru creditele in euro, se mai arata in comunicat.

In acelasi timp, comisionul de acordare valabil pentru creditul ipotecar a fost majorat cu un punct procentual, ajungand astfel la 2% perceput la valoarea creditului.

Incepand cu data de 10 decembrie, acest tip de credit nu mai este acordat pentru achizitie de terenuri libere de constructii, potrivit bancii.

Noua marja valabila pentru creditele de consum cu garantii imobiliare este de 3% fata de 5%, pentru lei, si respectiv 4,3% fata de 6%, la euro.

Astfel, noua dobanda variabila va fi stabilita prin adaugarea marjelor la dobanda de baza a bancii.

Pentru accesarea acestui produs, banca nu mai ia in garantie terenurile libere de constructii, se mai arata in comunicat.

Pentru Creditul Rezidential si Creditul Ipotecar, Banca Romaneasca a operat modificari si in ceea ce priveste nivelul aportului financiar minim al solicitantului de credit, dar si al gradului minim de acoperire cu garantii, in sensul imbunatatirii acestor parametri.

Grupul elen National Bank of Greece (NBG) este actionarul majoritanu cred tusir al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia.

Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#comisioane, #credite, #dobanda, #marja , #stiri Banca Romaneasca