Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Analiza predictiva de la SPSS a adus 200 000 de noi clienti pentru Globo.com

Analiza predictiva de la SPSS a adus 200 000 de noi clienti pentru Globo.com
Globo.com, unul dintre cei mai mari furnizori de internet din Brazilia foloseste analiza predictiva de la SPSS pentru a imbunatati serviciul de relatii cu clientii, pentru a achizitiona noi clienti si pentru a pastra clientii deja existenti. Datorita analizei predictive de la SPSS, Globo.com a atras 200.000 de noi clienti si a redus procesul de migratie al clientilor cu 30 de procente.Pentru convertirea vizitatorilor portalului in noi clienti si pentru a pastra clientii deja existenti, Globo.com a trebuit sa determine ce tip de experienta internet prefera indivizii. Folosind pachetul de management statistic si al datelor de la SPSS pentru Windows, furnizorul de internet poate acum sa realizeze segmentarea clientilor bazandu-se pe nivelul de folosire al internetului si motivele de migrare ale utilizatorilor. Acest lucru face posibila crearea de strategii de loializare bazate pe discount-uri, pachete si continut personalizat pentru fiecare utilizator.

SPSS pentru Windows permite Globo.com sa isi segmenteze clientii dupa interese, fapt care duce la oportunitati ridicate de pozitionare si la cresterea profitului.

A"Cu ajutorul analizei predictive de la SPSS, am inteles mai bine motivele migratiei utilizatorilor de internet si am putut sa implementam a strategie de fidelizare eficientaA", a declarat Jeremias Coral Klausner, Globo.com, Data Mining Coordinator. A"Acum ne axam mai mult pe nevoile afacerii noastre si cel mai important, pe nevoile clientilor nostri de internet. SPSS face parte din succesul nostru in furnizarea de servicii de internet de calitateA".

Despre SPSS Inc.

SPSS Inc. este cel mai mare producator de tehnologie si servicii de analiza predictiva. Tehnologia SPSS faciliteaza o mai usoara legatura intre date si actiunea eficienta prin elaborarea unor concluzii, rapoarte de incredere in legatura cu conditiile curente si evenimentele viitoare. Peste 250.000 de clienti din domeniile comertului, academic si din sectorul public folosesc tehnologia SPSS in scopul cresterii veniturilor, reducerii costurilor, imbunatatirii performantei si al detectarii si prevenirii fraudelor. Fondata in 1968, SPSS are sediul in Chicago, Illinois.

Despre Grupul Romsym

Grupul Romsym este unic distribuitor autorizat al produselor SPSS in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonaldA's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Autor: Stelian Gorgan

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1402 ori