Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adobe achizitioneaza Macromedia

Adobe achizitioneaza Macromedia

Compania nou formata va furniza industriei o platforma solida pentru continut bogat si interactiv.Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) a anuntat astazi hotararea definitiva de achizitionare a Macromedia (Nasdaq: MACR) printr-o tranzactie ce valoreaza aproximativ 3,4 miliarde de dolari.

Fuziunea Adobe si Macromedia va oferi clientilor pachete de solutii mai puternice pentru a crea, gestiona si livra continut si experiente de-a lungul multiplelor sisteme de operare, dispozitive si media. Impreuna cele doua companii vor veni in intampinarea unui numar mai mare de nevoi ale clientilor, astfel exista o oportunitate mai mare pentru a intra pe piete noi, in special pe segmentele de comunicatii mobile si mediile organizationale.

A"Clientii au nevoie de solutii integrate de software care sa le permita sa creeze, gestioneze si livreze un continut mare si aplicatii la standardele industriei- de la documente si imagini pana la formate audio si videoA", declara Bruce Chizen, chief executive officer la Adobe. A"Prin combinarea aplicatiilor noastre puternice de dezvoltare, autorizare si colaborare cu cele care au o functionalitate complementara oferita de PDF-uri si Flash, Adobe are acum oportunitatea de a oferi o platforma tehnologica de varf, lider al industriei.A"

Actionarii Macromedia vor primi actiuni Adobe la o rata de schimb de 0.69 actiuni. Acest lucru reprezinta o valoare de 41,86 dolari pe actiune Macromedia. La incheierea tranzactiei, actionarii Macromedia vor detine aproximativ 18 procente din compania nou formata.

A"Atat Macromedia, cat si Adobe sunt pasionate de crearea si implementarea experientelor pe diverse sisteme de operare si dispozitive. Echipele nostre vor reprezenta o forta pentru inovatii de-a lungul platformelor pentru a putea furniza continut si aplicatiiA", declara Stephen Elop, president si chief executive officer la Macromedia.

Cele doua companii livreaza planuri integrate de dezvoltare construite pe similaritati culturale si cele mai bune practici de dezvoltare a afacerilor si produselor. Companiile vor furniza mai multe detalii si informatii despre achizitie, disponibile la: www.adobe.com/aboutadobe/invrelations/adobeandmacromedia.html

Achizitionarea, care este asteptata sa se finalizeze in toamna 2005, trebuie sa treaca de aprobarile actionarilor celor doua companii si de asemenea sa se stabileasca conditiile contractului.

Managementul celor doua companii va tine o conferinta pe teme de analiza financiara si investitii astazi. Pentru a urmari conferinta web, puteti accesa: www.adobe.com/ADBE si www.macromedia.com/MACR

Despre Adobe Systems Incorporated

Adobe este providerul lider de solutii software pentru crearea, gestionarea si furnizarea de continut digital de mare impact. Pentru mai multe detalii, vizitati www.adobe.com

Despre Macromedia

Experienta conteaza. Macromedia se conduce dupa principiul ca experientele memorabile stau la baza marilor afaceri. Software-ul Macromedia este folosit de milioane de utilizatori din domeniul afacerilor, din randul dezvoltatorilor de soft si ai designerilor, pentru a crea si a oferi experiente impresionante, puternice si memorabile A- pe Internet, in media clasice, wireless sau pentru dispozitive digitale.

Despre Grupul Romsym

Romsym Data este distribuitor autorizat al produselor Adobe si Macromedia in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonaldA's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1298 ori