Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul operational al BCC, la 53,56 milioane lei

Profitul operational al BCC, la 53,56 milioane lei

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a afisat, in primele noua luni, un profit operational de 53,56 milioane lei, in crestere de aproximativ trei ori fata de sfarsitul anului 2009, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti potrivit Newsin.

"Lichiditatea imediata a bancii a fost de 43,89%, comparativ cu 34,37% la 31.12. 2009. Costul net al riscului, chiar daca a crescut semnificativ, ramane in limite acceptabile avand in vedere conditiile economice dificile", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, banca anunta ca, in ceea ce priveste executia bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in cadrul AGA din 24 aprilie 2010, indicatorii de la finalul celui de-al treilea trimestru se incadreaza in proiectiile stabilite.

"Banca Comerciala Carpatica a desfasurat un amplu proces de reorganizare care a fost implementat cu succes pe toate liniile de business si a avut ca scop eficientizarea activitatii atat la nivel central, cat si teritorial.

Astfel, prin ajustarea retelei teritoriale, cat si prin externalizarea mai multor servicii, BCC a reusit sa-si diminueze costurile operationale.

Acest proces a fost finalizat in decursul lunii august 2010, conform strategiei de afaceri aprobate de Consiliul de Supraveghere al BCC", se mai arata in comunicat. Banca Carpatica are o retea de 172 de unitati, formata din 54 de sucursale si 118 agentii, din care 22 in Bucuresti.

Banca anunta ca rezultatele financiare aferente primelor noua luni vor fi prezentate in data de 8 noiembrie 2010. La finalul primului semestru din 2010, Banca Carpatica inregistrase o pierdere de 106,46 milioane lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori