Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Bancii Carpatica a crescut de 2,5 ori in S1

Profitul net al Bancii Carpatica a crescut de 2,5 ori in S1

Profitul net al Bancii Comerciale Carpatica (BCC) a crescut de circa 2,5 ori in primul semestru din 2009 raportat la intervalul similar din 2008, pana la 8,3 milioane lei, arata rezultatele financiare ale bancii, transmise luni bursei, transmite NewsIn.

Astfel, in primele sase luni din 2008, BCC inregistrase un profit net de 3,39 milioane lei.

In mod similar, profitul brut al bancii a avansat de 2,14 ori, pana la 8,32 milioane lei in primul semestru al acestui an, de la 3,89 milioane lei in intervalul similar al anului trecut.

"Trebuie adaugat ca aceste rezultate bune sunt acompaniate de un volum de provizioane in crestere cu 21% fata de perioada similara din 2008, care sunt menite sa asigure o buna protectie la socurile posibile ce pot aparea din zona economiei reale.

Asteptam ca semestrul II sa constituie o provocare importanta in conditiile in care semnale de revenire a economiei, nu numai ca refuza sa apara, ci din contra, se pare, va fi un semestru cu o contractie puternica a economiei.


In aceste conditii, sprijinirea clientilor nostri in depasirea perioadei prelungite de recesiune este o prioritate strategica", subliniaza directorul general al bancii, Nicolaie Hoanta.

Activele bancii
au avansat cu 44% in primele sase luni din an, pana la 3,3 miliarde lei la finalul lunii iunie, comparativ cu 2,29 miliarde lei la finalul anului trecut.

"Pe seama cresterii cu 44% a volumului activelor bancii, comparativ cu nivelul inregistrat la finele anului trecut, cresterea cotei de piata peste pragul de 1% intareste increderea clientilor in brandul BCC", se precizeaza in comunicatul bancii.


In primele sase luni din an, creantele asupra clientelei, respectiv creditele acordate de BCC, au ajuns la un volum de 1,34 miliarde lei, in crestere usoara, cu 0,45%, fata de finalul anului 2008, cand portofoliul de imprumuturi se plasa la 1,34 miliarde lei.


Datoriile privind clientela au avansat cu 12,5% in primul semestru, pana la 2,02 miliarde lei la finalul lui iunie.


Veniturile totale ale BCC au avansat cu 15% in in primul semestru comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 308,7 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile totale au crescut cu 13,4%, pana la 300,42 milioane lei.

Veniturile din comisioane au scazut cu 14%, pana la 32 milioane lei in primul semestru din 2009, fata de 37,23 milioane lei in primele sase luni ale anului trecut.

Dobanzile de primit si veniturile asimilate s-au plasat la 146,2 milioane lei in primul semestru, in crestere cu circa 50% comparativ cu prima jumatate a anului 2008, in timp ce dobanzile de platit si cheltuielile asimilate s-au dublat, ajungand la 125,4 milioane lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1392 ori
Citeste mai multe despreprofit banca carpatica