Moody's a retras ratingurile acordate Bancii Carpatica

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 10:07
1018 citiri
Moody's a retras ratingurile acordate Bancii Carpatica

Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat joi ca a retras ratingurile acordate Bancii Carpatica, din motive de afaceri, actiunea avand loc cu acordul comun al partilor implicate, conform unui comunicat emis de agentie, potrivit Newsin.

Moody's a retras ratingul D, cu perspectiva stabila, acordat soliditatii financiare a bancii, si ratingul Ba3, cu perspectiva stabila al depozitelor in moneda locala si valuta.

Actiunea a avut loc cu acordul ambelor parti si nu reflecta o schimbare in calitatea creditelor bancii. Banca Comerciala Carpatica S.A. are sediul in Sibiu si avea active totale de 2,289 milioane lei la sfarsitul anului 2008.

Banca Comericala Carpatica (BCC) a raportat pierderi de 11,63 milioane lei, in primele trei luni din 2009, comparativ cu profitul obtinut in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care veniturile totale atrase de banca au scazut cu 10%, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei.

In primul trimestru din 2008, Banca Carpatica a avut un profit net de 2,64 milioane lei.

La finalul lui 2008, reteaua BCC numara 236 unitati teritoriale, structurate astfel: 64 sucursale, 41 agentii si 131 reprezentante. 

 

#bcc, # rating, # retragere, # credite , #stiri Banca Carpatica