Carpatica scade dobanzile la depozite a doua oara intr-o luna

Joi, 30 Iulie 2009, ora 09:43
1109 citiri
Carpatica scade dobanzile la depozite a doua oara intr-o luna

Banca Comerciala Carpatica (BCC) va reduce de joi, 30 iulie, dobanzile la depozite cu pana la 0,75 puncte procentuale, noile dobanzi platite de banca ridicandu-se la cel mult 12,75% pe an la depozitele in lei si la 5,50% pe an la depozitele in euro, a anuntat banca, potrivit NewsIn.

Astfel, incepand cu 30 iulie, banca va practica dobanzi anuale la depozitele la termen cuprinse intre 7% si 11,75% in lei si intre 4,5% si 5% pe an la euro, in functie de maturitate.

La depozitul la termen in dolari, Banca Carpatica va plati dobanzi cuprinse intre 3% si 3,25% pe an, in functie de scadenta depozitului.

In cazul depozitelor pe produs specifice, Banca Comerciala Carpatica a redus dobanzile pentru depozitul Cumulativ cu retrageri la cerere in lei, depozitul Progres pe un an in lei, depozitul Sibiu in lei si euro, depozitul Pensia Plus in lei, euro si dolari, depozitul Vivat in lei, depozitul Prezident in euro si dolari, depozitul Mixt in lei, dar si pentru contul curent bonificat in lei si dolari.

Noile dobanzi anuale sunt cuprinse in intervalul 1% si 3,75% la euro, 1% si 5,50% la dolari si intre 2% si 12,50% pentru economiile in moneda nationala.

De asemenea, BCC plateste dobanzi mai mici si la certificatul de depozit Valuta Forte, la termen de 360 zile cu 0,25 puncte procentuale, la 5,25% pe an la euro si la 3,5% pe an la dolari, a mai anuntat banca.

Totodata, la reinnoirea depozitului Progres, banca plateste o dobanda de 12,37% pe an, iar la prelungirea depozitului Mixt, dobanda se ridica la 12,5% pe an.

Scaderea este a doua decisa de BCC pe parcursul lui iulie, dupa cea perata la mijlocul lunii.

Dobanzile sunt fixe pe perioada constituirii depozitelor si sunt valabile atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

Totodata, retragerile de numerar aferente depozitelor clasice la termen, depozitelor broken si produselor originale constituite de catre persoanele fizice pe o perioada mai mare sau egala de trei luni, ajunse la scadenta, nu sunt comisionate daca au loc in ziua scadentei.

La finalul lui 2008, reteaua bancii numara 236 unitati teritoriale, din care 64 sucursale, 41 agentii si 131 reprezentante.

 

#bcc, #depozite, #dobanzi, #puncte , #stiri Banca Carpatica