Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Carpatica propune actionarilor o noua majorare de capital

Banca Carpatica propune actionarilor o noua majorare de capital

Conducerea Banca Carpatica (BCC) cere de la actionari inca 103,45 milioane lei, prin intermediul unei noi operatiuni de majorare de capital, propunere fiind introdusa pe odinea de zi a adunarii generale din 13 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de banca, informeaza NewsIn.

Daca propunerea va fi aprobata de actionari, vor fi emise 1,034 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Astfel, la 100 de actiuni detinute se vor aloca spre subscriere un numar de 45,3598 de actiuni nou emise.

Potrivit comunicatului transmis de banca, majorarea este neceara pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice, in vedera sustinerii liniilor de afaceri ale bancii.


Banca Comerciala Carpatica anticipeaza pentru 2009 un profit net de 7,2 milioane lei, de noua ori mai mare decat cel din 2008.


La sfarsitul lui 2009, Banca Comerciala Carpatica a incheiat o majorare de capital, in urma careia a reusit sa stranga 26,82 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 96% din titlurile nou emise in cadrul unei operatiuni necesare pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice.


Astfel, noul capital social al bancii este de 228,076 milioane lei, impartit in 2,28 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.


Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul BCC, iar banca are o valoare de piata de 248,60 milioane lei (60,26 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1090 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de luni.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1314 ori
Citeste mai multe despremajorare capital bcc profit actiuni