Avon se retrage de pe piata din Franta

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 09:00
1993 citiri
Avon se retrage de pe piata din Franta

Compania americana Avon Products a anuntat luni inchiderea operatiunilor sale din Franta pana la sfarsitul lunii, ca parte a planului de reducere a costurilor, dupa aproape 50 de prezenta pe piata franceza, transmite BBC.

Subsidiara Avon de la Paris va garanta numai actualele comenzi si nu exista certitudinea ca reprezentantii Avon vor reusi sa faca livrari dupa sfarsitul lunii octombrie.

In Paris, compania are aproximativ 120 de angajati, care sprijina activitatea celor 11.000 de reprezentanti care viziteaza clientii la domiciliu.

Estelle Croissant, angajat al Avon, a declarat pentru BBC ca sindicatele acuza compania ca nu a urmat in mod corect procedura de concediere a angajatilor.

"Ei nu au respectat toate procedurile conform propriilor lor reglementari. Stim acum ca a fost desemnat un administrator in martie dar nu este in vigoare nici un program in sprijinul angajatilor. Ne simtim abandonati, desi am lucrat din greu sa facem compania profitabila", a explicat Estelle Croissant.

Purtatorul de cuvant al Avon a refuzat sa comenteze decizia de retragere de pe piata din Franta.

In decembrie, Avon Products anunta ca va concedia aproximativ 1.500 de angajati in intreaga lume si va iesi de pe pietele din Coreea de Sud si Vietnam, acestea fiind prevazute in planul de reducere a costurilor.

Avon, prezenta si pe piata din Romania, estimeaza ca desfiintarea celor 1.500 de locuri de munca va duce la economii de 80-90 milioane de dolari.

Costurile ridicate ale produselor, ratele de schimb nefavorabile si dificultatile pe pietele sale cheie, cum ar fi Brazilia, SUA si Rusia au continuat sa afecteze Avon in 2012, cand a raportat un declin semnificativ al profitului.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#retragere Avon Franta, #reducere costuri Avon, #rezultate financiare avon, #piete Avon, #industrie cosmetice , #stiri Avon