Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coty a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%

Coty a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%


Compania americana Coty, cu operatiuni in domeniul cosmeticelor, si-a majorat oferta de preluare a Avon Products, tot din SUA, cu 6,45%, la 10,65 miliarde de dolari, cu sprijinul unor investitori precum Berkshire Hathaway, grupul miliardarului Warren Buffett.

In cazul in care discutiile de preluare nu vor incepe pana pe 14 mai, Coty intentioneaza sa isi retraga propunerea, potrivit unei scrisori a acestei companii publicate joi de Avon.

Oferta pe actiune a fost majorata de la 23,25 dolari la 24,75 dolari.Conducerea Avon a precizat ca va analiza noua oferta a Coty in timp util.

Presedintele Coty, Bart Becht, a precizat in scrisoare ca sursele de finantare includ principalul actionar al companiei, Joh Benckiser, BDT Capital Parners, Berckshire Hathaway, precum si JP Morgan.

Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv ca valoarea companiei ar putea creste sub conducerea unui nou director general. Oferta initiala facuta de Coty a fost de 22,25 dolari pe actiune.

Actiunile Avon au urcat cu 20 de centi inainte de deschiderea bursei din New York, la 21,8 dolari pe unitate.

Pe langa scaderea vanzarilor pe piata americana si pierderea reprezentantilor de vanzari, Avon se confrunta in SUA cu o investigatie legata de dare de mita in strainatate.

Profitul net al Avon a scazut cu 81,5% in primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari, din cauza numarului mai mic al reprezentantilor de vanzari si a cresterii costurilor.

Veniturile au coborat cu 2%, de la 2,63 miliarde de dolari la 2,58 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1355 ori