"Dătător de speranță" pe A0. Cum stă în șantier constructorul chinez al Autostrăzii Bucureștiului FOTO&VIDEO

Luni, 24 Iunie 2024, ora 15:50
228 citiri
"Dătător de speranță" pe A0. Cum stă în șantier constructorul chinez al Autostrăzii Bucureștiului FOTO&VIDEO
Imagini de pe șantierul A0 Nord, unde lucrează o companie din China FOTO Facebook/Asociația Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructura a publicat noi imagini cu actualul stadiu al construcțiilor de pe unul dintre loturile urmărite cu atenție de pe Autostrada Bucureștiului (A0).

Constructorul chinez lucrează la o porțiune care ar permite conectarea cu un alt segment de autostradă, care momentan se termină în câmp.

Printr-un mesaj publicat vineri, 21 iunie, Asociația atrage atenția că autoritățile trebuie să emită autorizația de construire și pe restul de segment. În martie 2024, China Civil Engineering Construction Corporation a primit undă verde pentru primii 1,9 kilometri. Astfel, firma este responsabilă de a conecta o parte din lotul 2, finalizat de firmele lui Dorinel Umbrărescu, cu DN2, la Afumați. În acest fel, ar putea fi deschisă circulația între DN2 și Autostrada A3, explică Pro Infrastructura.

Contractul pentru întreg segmentul de 8,6 kilometri a fost semnat încă din martie anul trecut, iar constructorul are ordin de începere de la finalul lui mai 2023. Pentru întreaga bucată, termenul este noiembrie 2025, arată datele furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru a putea fi respectat termenul de finalizare, Asociația Pro Infrastructura le-a cerut autorităților să emită autorizația și pe kilometrii rămași. Stadiul actual fizic este de 6%, conform datelor publice, dar asociația spune că antreprenorii chinezi sunt "dătători de speranță".

...citeste mai departe despre ""Dătător de speranță" pe A0. Cum stă în șantier constructorul chinez al Autostrăzii Bucureștiului FOTO&VIDEO" pe Ziare.com

#autostrada a0 nord, #autostrada A0, #autorizatie constructie, #santier autostrada , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  6. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere