Chitoiu: Vom promova o OUG pentru impozitarea salariilor compensatorii in cazul CSA, CNVM, CSPP

Luni, 03 Iunie 2013, ora 18:10
1735 citiri
Chitoiu: Vom promova o OUG pentru impozitarea salariilor compensatorii in cazul CSA, CNVM, CSPP

Vicepremierul Daniel Chitoiu a declarat luni, dupa intalnirea cu senatorii PSD, ca va fi promovata in prima sedinta de Guvern o Ordonanta de Urgenta pentru impozitarea salariilor compensatorii la cei care si-au intrerupt mandatul la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Consiliul de Supraveghere a Pensiilor Private.

"Vom promova un act normativ de rangul OUG pentru impozitarea salariilor compensatorii la cei care si-au intrerupt mandatul la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, CNVM si Consiliul de Supraveghere a Pensiilor Private", a spus Chitoiu.

El a precizat ca impozitarea se va face la fel ca in cazul drepturilor litigioase - adica 85%. "Se vor impozita la fel ca la impozitarea drepturilor litigioase 85%", a afirmat ministrul Finantelor Publice.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca salariile compensatorii de la fostele institutii care acum se afla in componenta Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sunt inacceptabile, aratand ca a solicitat Ministerului de Finante o solutie in acest caz si ca o decizie ar putea fi luata in sedinta de marti a Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozitare salarii compensatorii ASF, #Chitoiu salarii CSA, #impozitare salarii Chitoiu, #salarii CNVM, #salarii CSPP , #Pensii Private