Dan Radu Rusanu si Daniel Daianu vor prelua conducerea ASF - surse

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 13:05
2047 citiri
Dan Radu Rusanu si Daniel Daianu vor prelua conducerea ASF - surse

Daniel Daianu ar urma sa ocupe pozitia de prim-vicepresedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), au declarat, marti, pentru Mediafax, surse din USL, conform carora acesta va asigura conducerea organismului alaturi de Dan Radu Rusanu, care va fi presedinte.

Candidatii pentru functiile de conducere din cadrul ASF vor fi audiati marti dupa-amiaza in comisiile de buget din Parlament, urmand ca miercuri plenul celor doua Camere sa-i investeasca in functie.

Potrivit surselor citate, Dan Radu Rusanu va fi secondat la ASF de catre Daniel Daianu, in calitate de prim-vicepresedinte.

De asemenea, Marian Sarbu, Daniel Tudor si Mircea Ursache vor fi vicepresedinti ai ASF, responsabili de domeniile care reveneau Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si, respectiv, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

In februarie, surse oficiale declarau pentru Mediafax ca fostul ministru al Finantelor Daniel Daianu este aproape de a fi numit in pozitia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), propunere politica acceptata si de Banca Nationala a Romaniei.

Guvernul a decis in luna decembrie a anului trecut, prin ordonanta de urgenta, sa desfiinteze autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In nota de fundamentare a actului normativ, Guvernul a motivat caracterul de urgenta invocand disfunctionalitatile constatate, mai ales in ultima perioada, in activitatea desfasurata in sectorul pietei de capital si cel al asigurarilor, care impun adoptarea unor masuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizarii activitatii de supraveghere sectoriala realizata in afara ariei de competenta a bancii centrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conducere Autoritatea Supraveghere Financiara, #Daniel Daianu ASF, #Dan Radu Rusanu ASF , #Management