Tata Motors da lectii cu Jaguar Land Rover. Profitul net a crescut cu un procent record

Marti, 14 Februarie 2012, ora 18:07
2532 citiri
Tata Motors da lectii cu Jaguar Land Rover. Profitul net a crescut cu un procent record
Fabrica Tata Motors

Tata Motors, producatorul indian al celei mai ieftine masini din lume, a raportat un profit care depaseste cu mult estimarile analistilor, pentru prima data in ultimele patru trimestre. Cresterea profitului se datoreaza vanzarilor de la divizia de lux Jaguar Land Rover.

Venitul net Tata Motors a crescut cu 41%, un nivel record, pana la 34,1 miliarde de rupii (692 de milioane de dolari), de la 24,2 miliarde de rupii, cat era cu un an in urma, potrivit unei declaratii de presa facute de reprezentantii companiei si preluate de Bloomberg.

Profitul a depasit cu 26 de miliarde de dolari media prognozata de 21 de analisti chestionati de Bloomberg. Vanzarile Tata Motors au urcat cu 45%, pana la 452 de miliarde de rupii.

Profitul Tata Motors se datoreaza cresterii vanzarilor pe segmentul Jaguar Land Rover, in special pe pietele emergente.

Modelul sport utilitar compact Evoque si modelele diesel XF vor stimula in continuare cresterea vanzarilor pe segmentul de lux. Mai ales ca autovehiculele realizate de Tata Motors sunt din ce in ce mai apreciate, inclusiv pe piata locala.

Evoque are un consum mai mic de sapte litri la fiecare 100 km, pentru variantele diesel. Variantele pe benzina au un consum de pana la 17 litri pentru fiecare 100 de km. Pretul unui Evoque porneste de la 35.824 euro, pentru varianta de baza si aproximativ 50.000 euro pentru un Dynamic, inainte sa alegi alte echipari optionale.

"Performanta companiei este cu atat mai demna de apreciere, cu cat vine intr-un moment in care economia mondiala trece printr-o uriasa criza, iar lumea occidentala asista la o incetinire masiva", apreciaza Hitesh Kuvelkar, un analist din cadrul First Global Research din Mumbai.

Livrarile mondiale ale diviziei de lux Tata Motors au urcat cu 45% din decembrie, cea mai mare crestere lunara din luna iunie 2010. Vanzarile Jaguar Land Rover au castigat 22%, iar peste 216.000 de vehicule au fost vandute in ultimele noua luni.

Tata Motors mizeaza pe vanzarile din Romania

Vanzarile Land Rover si Range Rover din Romania ar putea creste cu 45% in 2012, apreciaza reprezentantii companiei. Importatorul marcilor Land Rover si Jaguar in Romania, firma Premium Auto, se asteapta ca in 2012 sa aiba vanzari mai mari cu 45%, comparativ cu 2011.

"Vanzarile totale Land Rover si Range Rover ar putea ajunge anul viitor la 750 de unitati, iar anul acesta la 410 unitati. Evoque va fi cel mai vandut model al nostru.

Vrem sa vindem 100 de unitati Range Rover Evoque anul acesta si intre 300-350 de unitati anul viitor", a declarat Mihai Ivanescu, director - presedinte al consiliului de administratie al Premium Auto, in octombrie, citat de 4tuning.ro.

Tata Motors ar putea veni in Romania

Tata Motors ar putea veni in Romania, indienii fiind interesati sa investeasca in Parcul Industrial Tetarom 3, din Cluj. Consiliul Judetean Cluj negociaza cu reprezentantii constructorului auto indian Tata Motors realizarea unei investitii in comuna Jucu, conform surselor de presa.

"Consiliul judetean Cluj este in discutii si negocieri cu reprezentantii Tata Motors pentru deschiderea unei investitii. Aceste discutii vor continua in perioada urmatoare.

Reprezentantii companiei au vizitat deja amplasamentul Parcului Industrial Tetarom 3. Nu pot oferi informatii privind valoarea investitiei sau numarul locurilor de munca preconizate", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, la inceputul lunii februarie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#profit tata motors, #tata motors, #afaceri tata motors, #vanzari land rover, #model epoque , #Vanzari autoturisme