Franta blocheaza inmatricularea de vehicule compact Mercedes

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 11:43
1569 citiri
Franta blocheaza inmatricularea de vehicule compact Mercedes
Foto: class.ro

Franta a anuntat blocarea inmatricularilor de vehicule compact Mercedes-Benz, din cauza unui gaz refrigerant folosit in instalatiile de climatizare care nu mai este acceptat de Uniunea Europeana, relateaza Bloomberg.

Modelele Mercedes clasa A si clasa B si coupe-ul CLA nu mai pot fi inmatriculate in Franta intrucat nu respecta reglementarile comunitare in domeniul mediului, a anuntat Ministerul Ecologiei, Dezvoltarii si Energiei.

Grupul Daimler intentioneaza sa conteste in justie masura franceza, despre care considera ca interpreteaza gresit legislatia UE.

Decizia Frantei a impiedicat in aceasta luna livrarea a 4.518 vehicule, din care 2.704 au fost deja vandute unor clienti, potrivit grupului german.

Daimler se afla in negocieri de circa un an cu oficialii europeni, in privinta unui nou agent de racire, R1234yf, despre care autoritatile de reglementare sustin ca indeplineste standarde mai stricte referitoare la emisiile de gaze cu efect de sera.

Producatorul auto german nu a trecut la folosirea acestui gaz refrigerant, argumentand ca este posibil sa ia foc mai usor decat agentul folosit in prezent, in cazul unor accidente.

Franta, 2% din piata Daimler

Grupul Daimler a vandut 15.745 de vehicule compact in Franta, in primul semestru, reprezentand 2% din livrarile globale de automobile ale grupului in perioada respectiva, a declarat Ulrike Bless, purtator de cuvant al grupului.

Daimler s-a aflat in discutii cu toate institutiile relevante pentru a ajunge la o clarificare rapida a situatiei, potrivit raportului financiar al grupului pentru trimestrul al doilea, publicat in aceasta saptamana.

"Autoritatile interpreteaza gresit prevederile europene"

Autoritatile franceze de reglementare isi bazeaza in mod gresit decizia pe o prevedere europeana care permite interzicea unor vehicule in cazul unui risc major si imediat pentru sanatatea oamenilor si a mediului, ceea ce este "absolut incorect" in acest caz, potrivit unui comunicat al Daimler.

Franta a decis sa blocheze vanzarile de vehicule Mercedes asamblate dupa 12 iunie, din cauza refuzului Daimler de opri folosirea gazului R134a, interzis de autoritatile europene de la inceputul acestui an.

Disputa este centrata pe decizia Germaniei de a permite Daimler sa continue sa foloseasca gazul R134a, din cauza motivelor de ingrijorare legate de noul agent de racire R1234yf. Comisia Europeana a avertizat autoritatile de la Berlin cu posibile masuri punitive.

O directiva europeana a interzis gazul R134a inca de la inceputul anului 2011, dar pentru vehiculele certificate anterior acestei date exista o derogare pana in 2017.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mercedes interzis Franta, #inmatriculari Mercedes Franta, #Mercedes Clasa A , #Vanzari autoturisme