Criza loveste puternic in piata auto. Vezi care sunt perdantii

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 18:00
1776 citiri
Criza loveste puternic in piata auto. Vezi care sunt perdantii

Criza de incredere instalata in Europa a determinat scaderi masive ale vanzarilor gigantilor auto Peugeot, Renault si Fiat. Inmatricularile la nivel european au scazut cu 1,4% pana la 1,04 milioane de autovehicule fata 10.6000 de unitati in 2010, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie Bloomberg.

Vanzarile in Italia si Spania, doua din cele mai mari piete europene, au scazut cu 5,5%, respectiv 6,7%.

Peugeot, Renault si Fiat au suferit din cauza expunerii la tarile europene cu performante scazute, cum ar fi Spania si Italia.

Analistii de pe piata se asteapta ca urmatorul Fiat Panda, care va iesi pe piata anul viitor, sa contribuie la cresterea volumului de vanzari.

La nivel european, vanzarile de autovehicule Peugeot au scazut cu 6,4%, in timp ce vanzarile de masini Fiat au scazut cu 10%. In ceea ce priveste Renault, inmatricularile au scazut cu 2,6% in intreaga Europa.

Vanzarile in Portugalia si Polonia au scazut de asemenea fata de anul trecut cu 41%, respective 17%. In Germania, cea mai puternica economie din Europa, vanzarile la automobile au scazut cu doar 0,6%.

Piata auto din UE s-a contractat in primele zece luni ale acestui an cu 1,2% dupa numarul inmatricularilor de autoturisme noi, la 11,126 milioane de unitati, de la 11,257 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Si Romania a inregistrat in perioada ianuarie-octombrie o scadere de 9,8% a volumului inmatricularilor de automobile noi, la 63.723 de unitati. In octombrie, piata romaneasca s-a contractat cu 5,5%, la 7.828 de inmatriculari. La zece luni, Romania este a 17-a piata auto din UE.

Pe plan european, Germania a fost singura mare piata care a inregistrat o crestere semnificativa in intervalul analizat (9,8%), in timp ce Franta, a doua piata de pe continent, a consemnat un avans de numai 0,4%. In Marea Britanie, Italia si Spania, inmatricularile au scazut semnificativ, cu 4,5%, 10,8%, respectiv 19,7%.

La nivelul lunii octombrie, volumul inmatricularilor de automobile noi a coborat cu 1,8%, la putin peste un milion de unitati, cu o evolutie stabila in Germania (plus 0,6%), cresteri in Franta si Marea Britanie (2,4%, respectiv 2,6%) si scaderi in Italia (-5,5%) si Spania (-6,7%).

Dintre marii constructori de automobile, numai Volkswagen a inregistrat o crestere semnificativa in primele zece luni, de 7,5%, la 2,579 milioane de unitati. General Motors a evoluat stabil, cu un plus de 0,3% iar BMW, cel mai mare constructor de autoturisme premium, a crescut cu 9,5%.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#criza piata auto, #scadere vanzari masini peugeot, #vanzari renault europa, #scadere inmatriculari masini europa , #Vanzari autoturisme