Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul auto au scazut cu 3,8% in primele patru luni

Afacerile din comertul auto au scazut cu 3,8% in primele patru luni


Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in primele patru luni fata de aceeasi perioada a anului trecut atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de zilele lucratoare si de sezonalitate, cu 3,8%, respectiv 2,2%, iar serviciile de piata pentru populatie s-au redus cu 3,3%.

Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (de 13,1%, serie bruta), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (6,6%) si la comertul cu autovehicule (2,8%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,8%.

Scaderea din serviciile de piata prestate populatiei a provenit de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (6,9%), activitati ale hotelurilor si restaurantelor (1,4%) si activit?tile agentiilor turistice si tur-operatorilor (0,6%). Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,6%) si la activitatile de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si blanurilor (5,7%). Ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate scaderea activitatii de servicii de piata prestate populatiei a scazut cu 3,6%.

In aprilie cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,8%, dar ca serie ajustata a fost mai mare cu 1%.

Serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 5,4% fata de martie (sau cu 1,4% ca serie ajustata).

Fata de aprilie 2011 afacerile din comertul auto s-au comprimat cu 4,7% brut si cu 1,6% ajustat.

Servicii de piata prestate populatiei au avut un declin de 5,5%, respectiv 4,5% ajustat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1020 ori