Afacerile din comertul auto au scazut cu 3,8% in primele patru luni

Luni, 11 Iunie 2012, ora 11:54
1264 citiri
Afacerile din comertul auto au scazut cu 3,8% in primele patru luni

Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in primele patru luni fata de aceeasi perioada a anului trecut atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de zilele lucratoare si de sezonalitate, cu 3,8%, respectiv 2,2%, iar serviciile de piata pentru populatie s-au redus cu 3,3%.

Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (de 13,1%, serie bruta), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (6,6%) si la comertul cu autovehicule (2,8%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,8%.

Scaderea din serviciile de piata prestate populatiei a provenit de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (6,9%), activitati ale hotelurilor si restaurantelor (1,4%) si activit?tile agentiilor turistice si tur-operatorilor (0,6%). Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,6%) si la activitatile de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si blanurilor (5,7%). Ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate scaderea activitatii de servicii de piata prestate populatiei a scazut cu 3,6%.

In aprilie cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,8%, dar ca serie ajustata a fost mai mare cu 1%.

Serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 5,4% fata de martie (sau cu 1,4% ca serie ajustata).

Fata de aprilie 2011 afacerile din comertul auto s-au comprimat cu 4,7% brut si cu 1,6% ajustat.

Servicii de piata prestate populatiei au avut un declin de 5,5%, respectiv 4,5% ajustat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#comert auto Romania 2012, #INS comert auto 2012, #INS afaceri auto , #Vanzari autoturisme