Pasionat de arta si masini? Viziteaza BMW Art Drive! in Londra

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 00:00
2871 citiri
Pasionat de arta si masini? Viziteaza BMW Art Drive! in Londra
Foto: Modelul BMW Art Car semnat de Jeff Koons, fotografiat în faţa Tower Bridge din Londra

BMW Art Drive! a inceput la Londra si gazduieste pana in 4 august o expozitie in premiera chiar in East End Car Park. "The BMW Art Car Collection 1975-2010" este un eveniment pe care nu trebuie sa il ratezi, tocmai pentru ca este o ocazie unica de a vedea o combinatie aparte de arta, design si pasiune pentru masini.

Oficialii BMW Romania ne-au explicat, insa, ca BMW Art Drive! nu este o expozitie cu vanzare. "Este vorba de modele unicat care pentru BMW au valoare 'de patrimoniu'. Nu s-ar pune niciodata problema sa se vanda", spune Alexandru Seremet, reprezentant BMW Romania.

Expozitia BMW cuprinde creatiile a 16 artisti internationali, printre care si Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, Cesar Manrique, Jeff Koons, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer si David Hockney.

In 1995, David Hockney aducea interiorul masinii la exterior, Rochenberg completand aspectul exterlor al masinii cu picturi celebre, iar Andy Warhol si Roy Lichtenstein au incercat sa redea esenta vitezei cu ajutorul caroseriei.

"BMW mi-a dat un model al masinii, iar eu l-am primit continuu. In cele din urma, am considerat ca ar fi o idee buna sa arat masina ca si cum as vedea-o din interior", spunea David Hockney despre opera sa. "Am incercat sa ofer o descriere vie a vitezei. Daca o masina este foarte rapida, toate contururile si culorile se vor estompa", completeaza Andy Warhol.

Daca esti curios de rezultat, atunci trebuie sa ajungi acolo. Daca esti nerabdator, insa, oficialii BMW ti-au oferit si un material video documentar cu intreaga colectie.

BMW Art Car, by Jeff Koons (Galerie Foto)

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#BMW Art Drive, #expozitie BMW Londra, #expozitie masini colectie, #arta design masini , #Tuning auto