Noul Volkswagen up!, masina anului 2012

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 00:00
3895 citiri
Noul Volkswagen up!, masina anului 2012

Volkswagen up!, noua vedeta din clasa mini a producatorului german si castigatoarea titlului Car of the Year 2012, up! ofera spatiu maxim pe o suprafata minima, pentru momentele in care ai nevoie de o masina mica in aglomeratia din oras.

"Pe piata din Romania, noul up! este disponibil din luna februarie a acestui an", spune Dragos Stoica, Director de vanzari Volkswagen in cadrul Porsche Bucuresti Nord.

"In functie de cerinte si de bugete, Volkswagen up! vine in trei versiuni de echipare: take up! este versiunea entry level, move up! este varianta orientata mai mult spre confort, iar high up! este linia de echipare de varf. La lansarea pe piata, pornind de la dotarile liniei high up!, vor fi disponibile inca doua modele speciale: up! black si up! white."

Cum arata up! la exterior

Pe o lungime de numai 3 metri si jumatate, noul up! aduce o interpretare ultra-moderna a limbajului de design al marcii Volkswagen.

Geamurile laterale cu forme marcante, suprafetele clar definite si liniile simple pun si mai bine in valoare punctele de atractie ale modelului, ca de exemplu, haionul integral vitrat. Partea frontala a noului up! cucereste cu un zambet: "smiley face"-ul sau este desavarsit de ingusta a grila radiatorului, care cuprinde emblema marcii.

Trapa panoramica glisanta si rabatabila

Trapa panoramica optionala, cu functii de glisare si rabatare si cu dimensiuni generoase, este mult mai mare decat trapele obisnuite si confera senzatia de spatiu in interior.

Cu o simpla apasare a unui buton, trapa se va deschide pentru mai multe raze de soare, mai mult aer proaspat sau pur si simplu pentru mai multa distractie la fiecare kilometru.

Interior cu exploatare optima a spatiului, fara compromisuri

Volkswagen up! Are unul dintre cele mai lungi ampatamente din acest segment auto iar pozitionarea inteligenta a motoarelor asigura o exploatare foarte buna a spatiului.

"Astfel soferul, pasagerul din fata si cei doi pasageri de pe bancheta din spate vor calatori intr-o masina compacta, dar in niciun caz inghesuita. Dimpotriva. De exemplu, portbagajul: 251 de litri reprezinta un volum mult mai mare decat cele obisnuite in clasa auto din care face parte up!.

Daca rabatati complet spatarul banchetei, veti creste spatiul pentru transportul bagajelor la 951 litri. O noua dovada de generozitate a spatiului de care da dovada up!, in ciuda staturii sale mici", explica Dragos Stoica.

Un design interior incantator

Interiorul aduce foarte multa culoare. Designul up! se bazeaza fooarte mult pe linii clare si ergonomie optima. Mai mult, noul Volkswagen up! ofera o multitudine de detalii inteligente, cum este sistemul de navigatie si infotainment portabil, cu touch screen, care este disponibil optional.

Deosebit de rafinat este dash pad-ul, insertia orizontala de pe bord, care, in functie de echipare, va fi vopsit in nuante speciale sau in culoarea caroseriei.

Volkswagen up! vine cu noua generatie de motoare

Odata cu up!, debuteaza o noua generatie de motoare pe benzina cu trei cilindri, care furnizeaza 44 kW / 60 CP, respectiv 55 kW / 75 CP. Consumul mixt este deosebit de redus in versiunea BlueMotion Technology, printre altele cu sistem Start-Stop: 4,1 l/100 km (60 CP) si 4,2 l/100 km (75 CP).

Ambele versiuni ale motorului de 1,0 litru au emisii de CO2 situate sub pragul de 100 g/km. Mai mult, pentru anul 2013, Volkswagen a planificat un up! cu propulsie electrica.

up!, masina in care te simti in siguranta

Echipat cu 4 airbaguri in standard si cu sistemele ABS si ESP, up! este detinatoarea a 5 stele EuroNCAP.

Functia de franare de urgenta City

Volkswagen up! este bine pregatit pentru oras. Este singura masina din aceasta clasa care dispune in echiparea standard de functia City de franare de urgenta, spun oficialii Volkswagen. Functia ofera protectie complet automata impotriva impactului la viteze de deplasare mici.

Mai exact, sistemul avertizeaza soferul prin semnale sonore si vizuale, imediat ce masina se apropie prea mult de cea din fata. Mai mult, la viteze de pana la 30 km/h, el sustine soferul prin franare completa si genereaza presiune maxima in instalatia de franare.

up! Are o structura rezistenta

up! nu este in niciun caz superficial: dincolo de exteriorul sau placut, ascunde o structura de otel extrem de rigida, care confera rezistenta si siguranta aditionala pasagerilor.

Noul Volkswagen up! este disponibil la dealerii Porsche Inter Auto Romania: Porsche Bucuresti Nord si Porsche Bucuresti Vest1.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#volkswagen up, #caracteristici Volkswagen up, #Volkswagen clasa mini, #Car of The Year 2012, #masina anului 2012 , #Top auto