Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian vrea un fond de investitii pentru actiunile statului din companii

Vosganian vrea un fond de investitii pentru actiunile statului din companii


Ministerul Economiei analizeaza varianta infiintarii unui fond de investitii prin transformarea structurilor ce gestioneaza participatiile minoritare ale statului detinute la companii.

Fondul de investitii dorit de Ministerul Economiei se fa infiinta prin transformarea AVAS si a OPSPI, dupa privatizarea pachetelor majoritare.

"Am putea infiinta un fond de investitii prin transformarea participatiilor statului. Adica sa se transforme din AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului n.r), OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie n.r) intr-un fond de investitii. Dar este o faza ulterioara.

Acum incercam sa privatizam din patrimoniul detinut. Vom lua aceasta varianta in calcul in paralel cu privatizarile. Acolo unde statul are participatii majoritare mergem pe varianta privatizarii. Unde statul are participatii minoritare putem gandi o formula pe tipologia fondurilor de investitii financiare", a afirmat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-un interviu acordat Agerpres.

Reindustrializare prin parcuri industriale

De asemenea, ministrul Vosganian a precizat ca intentioneaza sa cuprinda, cu prioritate, in strategia de reindustrializare a Romaniei dezvoltarea parcurilor industriale si a centrelor industriale, o idee promovata si de fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, cu care actualul ministru al Economiei intentioneaza sa discute pentru a utiliza experienta acestuia in noile proiecte.

"Voi avea o intalnire cu domnul Lucian Isar, vreau sa folosesc experienta lui. A avut mesaje consistente si trebuie sa preluam din ele. Am realizat o harta a parcurilor industriale, pe care am prezentat-o patronatului francez. Avem cateva zeci, unele functioneaza bine, altele sunt in asteptare de ofertanti. Suceava si Bistrita sunt in proces de realizare. Pana la finalul anului vom avea oferte de investitii in mai toate judetele tarii", a precizat Varujan Vosganian.

Oficialul a adaugat ca parcurile industriale vor fi cuprinse intr-un catalog de promovare si vor fi dezvoltate prin colaborare institutionala intre Ministerul Economiei, Ministerul Administratiei si Dezvoltarii Regionale si autoritatile locale.

"Vom realiza un catalog de promovare. Vom include avantajele fiecarei zone pentru ca fiecare are avantajele sale si o tipologie a experientei fortei de munca. In zonele cu centre universitare, forta de munca este educata, in altele este o forta de munca bine calificata datorita industriilor mentinute, cum este cazul in Zalau, Bistrita, Brasov", a spus Vosganian.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1544 ori