Volvo a raportat pierderi operationale de 886 milioane dolari

Marti, 21 Iulie 2009, ora 10:43
1507 citiri
Volvo a raportat pierderi operationale de 886 milioane dolari

Volvo, cel de-al doilea producator mondial de camioane, a anuntat pierderi operationale de 6,9 miliarde coroane suedeze (886 milioane dolari) in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, estimand in continuare o scadere puternica pe pietele principale in 2009, relateaza Reuters.

Analistii chestionati de Reuters estimasera pierderi operationale de 4,7 miliarde coroane suedeze. In aceeasi perioada a anului trecut, Volvo a avut un profit de 7,2 miliarde coroane suedeze.

Recesiunea puternica care a cuprins principalele piete de desfacere ale Volvo a afectat puternic cererea, ceea ce a facut ca producatorii de camioane sa reduca productia, in timp ce criza financiara globala a afectat puterea de cumparare, informeaza NewsIn.

Volvo, care produce camioane de mare tonaj sub marca Renault, Mack, Nissan Diesel si Eicher, dar si sub marca proprie, a anuntat ca, in trimestrul analizat, comenzile au scazut cu 51%.

La sfarsitul lunii aprilie, Volvo a raportase pierderi operationale de 4,53 miliarde coroane suedeze (536 milioane dolari) si anuntase ca va concedia inca 1.543 de persoane.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#operationale, #pierderi, #trimestru, #volvo , #Stiri Auto