Volumul afacerilor din cometul auto a crescut in septembrie cu 5%

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 12:47
993 citiri
Volumul afacerilor din cometul auto a crescut in septembrie cu 5%

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in septembrie, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 5% fata de august, dar a scazut cu 3,2% comparativ cu aceeasi luna din 2009, potrivit datelor INS, informeaza Mediafax.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna precedenta cu 6,8%, dar a scazut cu 2,3% comparativ cu septembrie 2009, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, in septembrie comparativ cu august, comertul cu autovehicule, ca serie bruta, a urcat cu 8,3%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 7,1%, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule cu 5,7% si intretinerea si repararea autovehiculelor cu 2,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in septembrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,7%, provenita in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-7,7%), activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,8%) si alte activitati (-6,7%).

Cresteri s-au inregistrat la activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (+11,6%), precum si la jocuri de noroc (+1%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din servicii a crescut cu 3,9%.

Comparativ cu septembrie 2009, ca serie bruta, volumul afacerilor din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a scazut cu 20,5%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 17,5%, iar vanzarile de autovehicule cu 3,6%.

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a urcat cu 7%.

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a coborat 22,4%, iar cel din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 9,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a crescut in septembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2009, cu 18,7% ca serie bruta si cu 17,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In primele noua luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%, respectiv cu 11,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in ianuarie-septembrie cu 12,5% ca serie bruta si cu 11,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#afaceri, #auto, #cifra, #comert, #volum , #Stiri Auto