Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul afacerilor din cometul auto a crescut in septembrie cu 5%

Volumul afacerilor din cometul auto a crescut in septembrie cu 5%

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in septembrie, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 5% fata de august, dar a scazut cu 3,2% comparativ cu aceeasi luna din 2009, potrivit datelor INS, informeaza Mediafax.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna precedenta cu 6,8%, dar a scazut cu 2,3% comparativ cu septembrie 2009, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, in septembrie comparativ cu august, comertul cu autovehicule, ca serie bruta, a urcat cu 8,3%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 7,1%, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule cu 5,7% si intretinerea si repararea autovehiculelor cu 2,6%.


In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in septembrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,7%, provenita in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-7,7%), activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,8%) si alte activitati (-6,7%).


Cresteri s-au inregistrat la activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (+11,6%), precum si la jocuri de noroc (+1%).


Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din servicii a crescut cu 3,9%.


Comparativ cu septembrie 2009, ca serie bruta, volumul afacerilor din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a scazut cu 20,5%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 17,5%, iar vanzarile de autovehicule cu 3,6%.


Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a urcat cu 7%.


Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a coborat 22,4%, iar cel din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 9,8%.


Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a crescut in septembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2009, cu 18,7% ca serie bruta si cu 17,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.


In primele noua luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%, respectiv cu 11,9%.


Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in ianuarie-septembrie cu 12,5% ca serie bruta si cu 11,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori
Citeste mai multe despreafaceri auto cifra comert volum