Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volkswagen nu da banii inapoi: Cu ce se aleg proprietarii europeni inselati in scandalul Dieselgate

Volkswagen nu da banii inapoi: Cu ce se aleg proprietarii europeni inselati in scandalul Dieselgate
Volkswagen nu a fost de acord sa ofere niciun fel de compensatie financiara proprietarilor europeni afectati de scandalul Dieselgate.

In schimb, dupa o discutie cu comisarul UE - Vera Jourova, producatorul auto german a propus sa acorde o garantie suplimentara de doi ani, relateaza Reuters.

Oficialii UE au pus presiune pe Volkswagen pentru a oferi compensatii financiare clientilor europeni, dupa ce producatorul auto german a admis, in septembrie 2015, ca a trisat la testele privind emisiile de oxizi de azot (NOx).

Desi si-a recunoscut vina in SUA, VW considera ca nu a incalcat legea in Europa, motiv pentru care nu va oferi niciun fel de compensatie financiara celor care si-au achizitionat o masina diesel Volkswagen in perioada 2009-2015.

"Volkswagen a spus tot timpul ca ii pasa de fiecare client", se arata intr-un e-mail al celor de la VW.

O oferta extinsa de garantie ar fi prima concesie facuta de companie ca raspuns la presiunea din ce in ce mai puternica a Bruxelles-ului de a face mai mult pentru clientii sai, dupa luni de discutii cu oficialii UE si aproape doi ani distanta de la scandalul Dieselgate.

Jourova si alte autoritati de reglementare din UE si-au exprimat in mod repetat frustrarea fata de atitudinea VW in ceea ce priveste clientii europeni, tratati diferit fata de cei din SUA, care au fost despagubiti.

Dar Uniunea Europeana are o putere limitata cand vine vorba de presiunea pe care o poate pune asupra companiei. Spre deosebire de Statele Unite, modelele noi de autovehicule sunt aprobate individual de fiecare stat membru.

Scandalul Dieselgate a inceput la 18 septembrie 2015, cand Agentia pentru Protectia Mediului a Statelor Unite (EPA) a avertizat producatorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasa a motoarelor diesel TDI produse in intervalul 2009-2015. Acestea respectau normele de poluare in materie de oxizi de azot (NOx) doar in conditii de laborator, ele depasind de pana la 35 de ori limita legala in conditii normale de exploatare.... citeste mai departe despre "Volkswagen nu da banii inapoi: Cu ce se aleg proprietarii europeni inselati in scandalul Dieselgate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1271 ori