Vicepresedintele BMW: Cautam oportunitati de afaceri pe piata romaneasca

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 17:40
2671 citiri
Vicepresedintele BMW: Cautam oportunitati de afaceri pe piata romaneasca

Franz Linner, vicepresedinte BMW, cauta sa stabileasca noi colaborari pe piata romaneasca, dupa ce s-a intalnit atat cu reprezentantii firmelor din clusterul "Transilvania Aerospace", dar si ai Ministerului Economiei si ai Universitatii Transilvania.

Compania germana cauta noi furnizori de piese si subansamble, dar doreste sa incheie contracte de colaborare si in domeniul cercetarii si inovarii, transmite NewsIn.

"Discutiile pe care le-am avut cu vicepresedintele BMW au fost foarte incurajatoare, clusterul <> fiind cel sprijinit si de minister pentru a colabora cu marele concern german. Discutiile s-au purtat pe trei paliere, firma germana fiind interesata de cercetare si inovare, de solutii care sa conduca la scaderea greutatii automobilelor prin folosirea de materiale din ce in ce mai usoare, dar si de colaborare cu firme care ar putea deveni furnizori ai BMW", a declarat Werner Braun, presedintele "Transilvania Aerospace si al Clubului Economic German Brasov.

Acesta a adaugat ca, dupa aceasta intalnire, urmeaza ca firmele din cadrul clusteului sa caute solutii pentru cererile firmei germane, iar in cadrul viitoarelor intalniri, care vor avea loc la Munchen, sa se faca pasi concreti catre incheierea unui acord de colaborare.

Oficialul concernului german a declarat, la conferinta de presa care a urmat discutiilor cu firmele din cadrul clusterului, ca se afla in Romania pentru a face o prospectie a potentialului firmelor romanesti pentru o viitoare colaborare cu acestea.

"Odata la doi ani, noi facem o asemenea prospectare a pietei auto si cautam noi parteneri de afaceri. In acest moment capacitatea de productie a companiei noastre este completa, avem fabrici in Germania, America, China si nu intentionam sa deschidem noi unitati de constructie a masinilor noastre. In schimb, ne intereseaza colaborarea in domeniul cercetarii, al inovarii, al gasirii de solutii pentru utilizarea materialelor usoare si ultrausoare la fabricarea produselor noastre. Ceea ce ne-a incantat pe noi este existenta clusterelor in Romania, mod de organizare pe care si noi il folosim pe scara din ce in ce mai larga, deoarece ne ofera tot ce ne trebuie. De asemenea, am identificat cateva firme din zona Brasovului care ar putea deveni, nu peste multa vreme, furnizori ai companiei noastre. Ceea ce ne bucura foarte mult este ca aceste firme sunt firme autohtone 100%, nu sunt reprezentante ale unor firme multinationale", a declarat Franz Linner.

Franz Linner a venit in Romania la invitatia Camerei de Comert Romano-Germana, Clubului Economic German Brasov si Ministerului Economiei.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#BMW Romania, #vizita BMW Brasov, #prospectare piata BMW, #cercetare BMW , #Stiri Auto