Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

10 lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a pleca cu mașina la drum lung

10 lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a pleca cu mașina la drum lung

Atunci când ai un drum lung de făcut, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să rămâi cu mașina pe marginea drumului.

Există câteva verificări banale pe care trebuie să le faci întotdeauna înainte de a parcurge o distanță mai lungă cu mașina, potrivit whatcar.com.

Ulei și apă

Mașinile moderne nu consumă litri de ulei și nu au tendința să se supraîncălzească, dar asta înseamnă că este puțin probabil să fi verificat recent nivelul uleiului și al apei. Înainte de a verifica nivelurile, asigurați-vă că mașina este parcată pe o suprafață plană și că motorul nu a pornit de cel puțin o oră, astfel încât să fie rece.

Lichid de frâne și de parbriz

Verificați nivelurile din rezervoarele de lichid de parbriz și de frână pentru a vă asigura că ating marcajele maxime. Dacă trebuie să completați în mod regulat oricare dintre aceste lichide, este posibil să existe o scurgere.

Becuri arse

Verificați dacă toate luminile funcționează corect, inclusiv farurile cu faza lungă și scurtă, luminile spate și laterale, de frână și de avarie. Este ideal și să aveți câteva becuri de rezervă, în caz că se ard pe drum.

Curăță luminile și plăcuțele de înmatriculare

Ștergeți murdăria de pe luminile și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. Dacă farurile sunt acoperite cu un strat de murdărie, acestea nu vor oferi cea mai bună vizibilitate, ceea ce este deosebit de important pe autostrăzile neluminate și drumurile rurale. Plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor sunt utilizate de sistemele automate de recunoaștere a vehiculelor pe drumurile cu taxă, așa că asigurați-vă că ale dvs. sunt lizibile.

Verifică ștergătoarele

Ca orice altă componentă, ștergătoarele se deteriorează în timp. Asigură-te că nu sunt uzate, fragile sau crăpate.

Fă ordine în mașină

Oamenii au tendința să strângă în mașină sau în portbagaj tot felul de lucruri inutile, astfel că este ideal să faceți ordine înainte de a pleca la drum și să scoateți obiectele de care nu aveți nevoie.

Asigurați-vă că aveți toate polițele valabile

Verificați valabilitatea asigurării și cerințele specifice ale țării în care călătoriți.

Roți și anvelope

Verificați toate cele patru roți și pereții laterali ai anvelopelor mașinii deoarece umflăturile și crăpăturile din pereții anvelopei pot duce la o perforație. De asemene ...citeste mai departe despre "10 lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a pleca cu mașina la drum lung" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 378 ori
Citeste mai multe despreverificari masina masina drum