Vanzarile Dacia in Germania au scazut dramatic in septembrie

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 09:55
1047 citiri
Vanzarile Dacia in Germania au scazut dramatic in septembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile de autoturisme in Germania au scazut cu 30% in septembrie, la 200.134 unitati, in timp ce Dacia a raportat un declin de 50,6%, la 2.083 de vehicule, arata datele Autoritatii Federale din domeniul Transporturilor (KBA).

Analistii avertizeaza ca tendinta va continua, deoarece noile proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP) afecteaza vanzarile auto, transmite Xinhua.

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

Cel mai semnificativ declin in septembrie l-au inregistrat brandurile germane: Audi (minus 78%), Porsche (minus 75%) si Volkswagen (minus 62%), in timp ce livrarile Renault au scazut cu 43,8%.

In primele noua luni din acest an, vanzarile de autoturisme noi pe cea mai mare piata auto din Europa au crescut cu 2,4%, la 2,67 milioane de unitati, in timp ce Dacia a raportat un avans de 23,2%, la 58.759 vehicule.

Volkswagen si Ford au raportat un avans al vanzarilor de 6,8%, si, respectiv, 3,3%, in perioada ianuarie-septembrie 2018, in timp ce livrarile Renault au urcat cu 5,4%.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Dacia vanzari Germania, #scadere vanzari Germania , #Stiri Auto