Vanzarile auto din China au crescut cu 21% in septembrie, datorita redresarii brandurilor din Japonia

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 10:53
1389 citiri
Vanzarile auto din China au crescut cu 21% in septembrie, datorita redresarii brandurilor din Japonia
Sursa foto: Chinadaily.com.cn

Vanzarile auto in China au urcat semnificativ luna trecuta, a anuntat vineri Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM), pe fondul redresarii inmatricularilor de masini japoneze, dupa declinul din ultimele luni cauzat de disputa teritoriala dintre cele mai mari economii ale Asiei, transmite Bloomberg.

Livrarile de autoturisme, SUV-uri si vehicule cu utilizare multipla au crescut in septembrie cu 21%, ajungand la 1,59 milioane de unitati pe cea mai mare piata auto din lume. Analistii se asteptau ca luna trecuta sa fie vandute in China 1,5 milioane de unitati.

Decizia Guvernului nipon din septembrie 2012 de a nationaliza un mic arhipelag revendicat de Beijing din Marea Chinei de Est, numit Senkaku de japonezi si Diaoyu de chinezi, a declansat numeroase manifestatii antijaponeze, unele violente, in mai multe orase chineze. Astfel, producatorii auto niponi Toyota si Honda au raportat primele scaderi ale vanzarilor anuale in China.

"Redresarea vanzarilor companiilor nipone s-a imbunatatit, dar recuperarea este inca incompleta", a explicat analistul Harry Chen, de la Guotai Junan Securities Co.

Vanzarile totale de vehicule, inclusiv camioane si autobuze, au crescut luna trecuta cu 20%, la 1,94 milioane de unitati. In primele noua luni din acest an, au fost livrate 15,9 milioane de vehicule pe piata chineza.

In septembrie, vanzarile Honda au inregistrat cel mai semnificativ avans din ultimele 21 de luni, livrarile Toyota si Nissan inregistrand un avans de 62% si, respectiv, 83%. Vanzarile General Motors au crescut luna trecuta cu 14% iar Ford a raportat o expansiune de 61%.

CAAM estimeaza ca, in 2013, vanzarile totale de vehicule in China vor depasi pentru prima data 20 de milioane de unitati, datorita urbanizarii si majorarii veniturilor.

Desi ritmul de crestere a vanzarilor a incetinit in ultimii ani, firma de cercetare de piata J.D. Power estimeaza ca, in 2018, consumatorii chinezi ar urma sa cumpere pana la 35 de milioane de autoturisme pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#vanzari auto china, #vanzari masini companii Japonia, #productie auto Japonia, #dezvoltare economica China , #Stiri Auto