Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Utilitarele usoare se schimba la "Rabla"

Utilitarele usoare se schimba la "Rabla"

La inceputul saptamanii fost publicat in Monitorul Oficial, Ordinul Minstrului Mediului care precizeaza acceptarea spre casare a autoutilitarelor sub 3,5 tone. Cei care caseaza o autoutilitara usoara sunt obligati sa aleaga un vehicul nou din aceeasi categorie, fiind interzisa achizitia unui autoturism in schimbul unei autoutilitare si invers.

Autovehiculele apartinand categoriei de folosinta N1, concepute si construite pentru transportul de marfuri, avand o masa maxima de 3.5 tone, pot beneficia in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, de o prima in cuantum de 3.800 RON.

Se vor emite note de acceptare pentru intrarea in program a persoanelor fizice care cer casarea autoutilitarelor sub 3,5 tone, mai vechi de 10 ani. Aici intampina decizia ministerului Mediului o mare problema deoarece 90% dintre utilitarele inmatriculate in Romania sunt pe persoana juridica, iar vechimea acestora nu este mai mare de 10 ani.


Actuala legislatie ii permite unui client sa beneficieze de mai multe prime de casare in schimbul predarii mai multor autoturisme de casat si achizitionarii mai multor vehicule, inclusiv prin finantare in baza unui contract de leasing financiar. Exceptie de la aceasta regula fac cele zece mii de locuri disponibile special pentru persoanele juridice, care vor putea beneficia de programul Rabla incepand cu 1 septembrie 2009.


Gabriela GarjoabaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1357 ori
Citeste mai multe despreautoturism casare rabla utilitare