Uniqa Asigurari estimeaza afaceri de 513,8 milioane lei in acest an

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 13:40
2590 citiri
Uniqa Asigurari estimeaza afaceri de 513,8 milioane lei in acest an

Uniqa Asigurari (fosta Unita) estimeaza prime brute subscrise de 513,84 milioane lei in acest an, in usoara crestere fata de anul trecut, si intentioneaza sa majoreze anul viitor tarifele politelor auto sub media pietei, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele Uniqa Asigurari, Alfred Vlcek.

In 2008, compania a inregistrat prime brute subscrise de 507 milioane lei.

In ce priveste evolutia pietei romanesti de asigurari in 2010, vicepresedintele Uniqa Asigurari spera ca blocajul din piata sa se atenueze.

"Va fi cu siguranta un an greu, nu ne asteptam la cresteri semnificative comparativ cu anul 2009, insa speram ca blocajul din piata sa se atenueze. Este greu de estimat o evolutie concreta",a afirmat Vlcek.

El estimeaza ca asigurarile obligatorii de locuinta, care se vor incheia de la 1 iulie 2010, nu vor aduce un volum semnificativ de prime, insa vor face clientul sa constientizeze necesitatea asigurarii in general, motiv pentru care primele subscrise pe alte segmente de asigurare ar putea sa creasca.

"Speram sa putem majora tarifele Casco sub media pietei si sa mentinem tarife competitive, la fel ca si pentru RCA", a spus Vlcek, intrebat cu cat vor fi majorate tarifele asigurarilor auto pentru 2010 in cazul Uniqa Asigurari.

La nivelul pietei romanesti de asigurari, vicepresedintele Uniqa Asigurari estimeaza pentru anul viitor o majorare a tarifelor RCA si Casco cu 20-35%.

"Un motiv foarte important al majorarii tarifelor pentru asigurarile auto este daunalitatea crescuta pe aceste polite. Se doreste rentabilizarea conturilor auto, crearea unui raport corect intre primele subscrise si daunele platite petru acestea si scaderea ratei daunei", a subliniat Vlcek.

El sustine ca scumpirea constanta a pieselor de schimb si a manoperei in service-urile auto reprezinta un alt motiv pentru cresterea tarifelor in cazul asigurarilor auto.

Vlcek considera ca este importanta alinierea la normele europene in ce priveste modul de calcul al tarifelor RCA si Casco si segmentarea portofoliului in functie de profilul clientului. Astfel, clientii care se incadreaza intr-o categorie de risc ridicat vor plati mai mult pentru o polita auto.

"Nu numai in portofoliul companiei noastre, ci in toate companiile de asigurari exista aceeasi problema, existenta clientilor cu daune mari duce la scaderea rentabilitatii. Dar, ne asteptam la o echilibrare, intre RCA si Casco. Iar companiile care 'si-au facut temele' si au reusit sa-si eficientizeze sistemul de daune vor avea de castigat", considera vicepresedintele Uniqa Asigurari.

In primele noua luni, Uniqa Asigurari a inregistrat un profit net de 9,2 milioane lei (2,2 milioane euro), dupa pierderile de 18,7 milioane lei din acelasi interval al anului trecut, in timp ce afacerile companiei au stagnat. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#uniqa, # asigurari, # tarife, # auto, # polite, # afaceri , #Stiri Auto