Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecut

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 09:09
1225 citiri

Autoritatile de reglementare din intreaga lume vor investiga Uber Technologies pentru felul in care a tratat compromiterea datelor confidentiale ale clientilor, in urma unui atac al hackerilor produs anul trecut.

In Uniunea Europeana, autoritatea pentru confidentialitatea datelor va discuta acest caz saptamana viitoare si ar putea crea o comisie pentru coordonarea investigatiilor nationale, transmite Reuters.

Uber a anuntat marti ca a platit hackerilor 100.000 de dolari pentru a tine secreta compromiterea datelor a 57 de milioane de clienti.

Informatiile furate de acestia au inclus nume, adrese de email si numere de telefon ale unor utilizatori Uber din intreaga lume, precum si nume si numere de licente a 600.000 de soferi din Statele Unite, a spus presedintele Uber, Dara Khosrowshahi.

Uber nu a dezvaluit care sunt restul tarilor afectate.

In Statele Unite, un purtator de cuvant al Comisiei Federale pentru Comert a spus ca agentia evalueaza "indeaproape problemele grave care au aparut", in timp ce senatorul democrat de Conneticut Richard Blumenthal a anuntat pe Twitter ca comisia pentru comert din Senat ar trebui sa organizeze o audiere pentru "a cere Uber sa explice compromiterea scandaloasa a datelor si intarzierea inexplicabila a informarii clientilor si a soferilor".

Uber a anuntat ca va notifica proprietarii conturilor afectate, in urmatoarele zile. Directorul pentru securitate a fost concediat, precum si un adjunct al acestuia, pentru rolul avut in acest caz si ascunderea lui. ...citeste mai departe despre "Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Uber hackeri , #Stiri Auto