Uber si-a castigat in instanta dreptul de a functiona in continuare la Cluj, unde are deja 20.000 de utilizatori

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 14:40
1538 citiri
Uber si-a castigat in instanta dreptul de a functiona in continuare la Cluj, unde are deja 20.000 de utilizatori
Foto: Uber

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au anulat ordonanta presedintiala care prevedea suspendarea serviciului Uber in Cluj-Napoca, dupa ce o asociatie locala de taxi a acuzat compania de ride-sharing de concurenta neloiala.

Decizia instantei este definitiva si executorie.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de catre compania Uber, solutia Curtii de Apel Cluj, care a fost data joi, vizeaza o decizie temporara care interzicea functionarea serviciului Uber in Cluj-Napoca.

"Decizia (...) Curtii de Apel din Cluj este una definitiva, dupa doua decizii favorabile dar temporare, si permite serviciului Uber sa functioneze fara nicio problema in Cluj. Odata ce va incepe procesul pe fond, vom continua sa sustinem argumentele conform carora Uber, un serviciu inca nedefinit, este benefic atat pentru consumatori, cat si pentru intreaga industrie", a spus Ioana Hrisafi, de la Tuca Zbarcea si Asociatii, casa de avocatura care reprezinta Uber in acest caz.

De asemenea, reprezentantii companiei au transmis Business24 ca Uber nu a incetat niciodata sa functioneze in Cluj. Decizia instantei este una finala, care vine dupa alte doua decizii provizorii, dar care au permis Uber sa functioneze in toata aceasta perioada. Intre timp, serviciul a crescut la 20.000 de utilizatori in Cluj.

Ordonanta emisa de catre Tribunalul Specializat Cluj, care prevedea interzicerea serviciului Uber cel putin pana la definitivarea procesului pe fond in care o asociatie locala de taxi acuza compania de ride-sharing de concurenta neloiala, a fost respinsa pe motiv ca firma de taximetrie nu are calitate procesuala.

"Respinge cererea de ordonanta presedintiala formulata de reclamanta Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania, ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitatii procesuale active si pasive, respectiv a interesului.

Respinge cererea intimatei de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecata. Decizia este definitiva si executorie", se arata in decizia Curtii.

Taximetristii au anuntat prin intermediul unei platforme de socializare ca vor recurge la proteste in strada.

In noiembrie 2016, Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) a dat in judecata Uber, pentru concurenta neloiala, magistratii Tribunalului Cluj interzicand companiei sa mai furnizeze servicii in Cluj, cel putin pana la solutionarea procesului.

Citeste mai departe despre "Uber revine in Cluj. Instanta a anulat definitiv suspendarea serviciului de ride-sharing" pe Ziare.com.

Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Funcţionarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei iniţiative legislative depusă de...
S-a deschis în România supermarketul unde nu mai scanezi produsele la casa de marcat. Amazon a renunțat la această tehnologie, care s-a dovedit păguboasă
S-a deschis în România supermarketul unde nu mai scanezi produsele la casa de marcat. Amazon a renunțat la această tehnologie, care s-a dovedit păguboasă
O companie germană anunță deschiderea primului "magazin autonom" în România. Gigantul american Amazon Inc a implementat un sistem similar, la care a anunțat recent că renunță parțial....
#instanta Uber Cluj , #Stiri Auto