Uber o invita pe Firea la negocieri dupa ce s-a aflat ca Primaria vrea sa interzica serviciul in Capitala

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 18:16
1725 citiri
Uber o invita pe Firea la negocieri dupa ce s-a aflat ca Primaria vrea sa interzica serviciul in Capitala
Foto: Facebook/Uber

Dupa ce s-a anuntat ca Primaria Capitalei intentioneaza sa adopte un proiect prin care Uber ar putea fi interzis in Bucuresti, compania a facut apel la dialog pentru a se gasi o solutie in favoarea cetatenilor.

"Aplicatiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Peste 350.000 de bucurestenise bazeaza pe Uber pentru drumurile zilnice si mii de soferi parteneri fac un venit in plus, prin intermediul aplicatiei sicontribuie la bugetul public.

Ne dorim sa discutam despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si cu alti actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori si pentru oras.Credem ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport", au transmis reprezentantii Uber intr-un comunicat remis Ziare.com.

Compania a transmis in comunicat mai multe date, astfel incat oamenii sa fie cat mai informati despre acest serviciu.

Acestia spun ca Uber este un serviciu fiscalizat si transparent si ca toate cursele vin cu o factura fiscala.

"Anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale", se arata in document.

Serviciile ca Uber sunt diferite de cele de taxi

Reprezentantii Uber spun ca "spre deosebire de taxi, serviciile ca Uber sunt comunitati online inchise, de soferi care isi impart masina si de pasageri".

Un partener Uber nu poate lua pasageri de pe strada, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul in afara aplicatiei, mai spun ei.

"Partenerii au 100% flexibilitate si libertate, foarte multi folosind aplicatia sub 10 ore pe saptamana, in special in drum spre birou sau spre casa, cu optiunea Destinatii Predefinite", se arata in document.

Ei precizeaca ca serviciile Uber au fost definite si reglementate diferit de taxi in multe alte tari, precum SUA, Marea Britanie, Franta, Portugalia sau Estonia.

Citeste mai departe despre "Uber o invita pe Firea la negocieri dupa ce s-a aflat ca Primaria vrea sa interzica serviciul in Capitala" pe Ziare.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Uber Firea negocieri Bucuresti, #Uber Firea negocieri, #Firea interzice Uber , #Stiri Auto