Trump ameninta cu sanctiuni piata auto din Europa. Daca le va aplica, se va crea un haos economic

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 00:00
1556 citiri
Trump ameninta cu sanctiuni piata auto din Europa. Daca le va aplica, se va crea un haos economic

Presedintele american Donald Trump a amenintat ca va impune o taxa de 20% pentru masinile importate din Uniunea Europeana.

Este o noua faza din razboiul comercial declansat de SUA cu China, Batranul Continent si alte natiuni.

Reamintim ca, in mai, Trump a ordonat autoritatilor sa faca o investigatie in ceea ce priveste masinile importate din UE, procedura fiind similara cu cea care a condus la conflictul privind industria de aluminiu si otel.

Cu toate ca ancheta nu a fost finalizata, seful SUA s-a grabit sa ameninte pe Twitter.

Based on the Tariffs and Trade Barriers long placed on the U.S. & its great companies and workers by the European Union, if these Tariffs and Barriers are not soon broken down and removed, we will be placing a 20% Tariff on all of their cars coming into the U.S. Build them here!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 23, 2018

Mesajul presedintelui american pare a fi in contradictie cu declaratia lui Wilbur Ross, care conduce Departamentul Comertului, facuta in cadrul unei audieri. El a spus ca inca nu s-a luat o decizie legata de tarifele pe importuri si ca procesul se afla inca intr-o faza incipienta.

Potrivit Business Insider, un purtator de cuvant al institutiei a transmis ca investigatia este inca in desfasurare.

Trump are o fixatie in ceea ce priveste masinile importate. Pur si simplu, el nu intelege de ce toate automobilele destinate consumatorilor americani nu pot fi construite la nivel local.

Problema este ca, daca seful SUA merge inainte cu planul anuntat, atunci razboiul comercial va escalada foarte mult. Deja lideri din Marea Britanie, Germania si Franta l-au criticat pe Trump privind tarifele impuse la aluminiu si otel. In plus, UE a reactionat cu contrasanctiuni. Insa extinderea acestor masuri la industria auto va avea efecte si mai mari.

In total, SUA au importat, in 2017, vehicule destinate transportului in valoare de 43 de miliarde de dolari. Comparativ, valoarea e de 7 miliarde de dolari cand vine vorba de aluminiu si otel.

Mari producatori europeni de masini au o expunere mare pe piata americana, printre cei mai importanti fiind BMW si Mercedes-Benz. Acesti contructori auto au si fabrici in SUA.

Insa nu doar economia UE va fi zdruncinata, ci si cea a Statelor Unite. Daca Trump merge inainte cu impunerea unor trife la importurile de masini, atunci pretul acestora va creste vertiginos, economia tarii va frana, iar cel putin 195.000 de angajati ai fabricilor din SUA isi vor pierde sl ...citeste mai departe despre "Trump ameninta cu sanctiuni piata auto din Europa. Daca le va aplica, se va crea un haos economic" pe Ziare.com

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Trump sanctiuni piata auto, #SUA piata auto UE , #Stiri Auto