Transportul de marfa si cel de persoane au scazutcu pana la 50% in S1

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 14:01
1138 citiri
Transportul de marfa si cel de persoane au scazutcu pana la 50% in S1

Transportul de marfa a scazut in prima jumatate a anului cu 50%, iar cel de persoane intern si international cu 40% si va mai scadea pana la sfarsitul anului din cauza economiei precare si a disponibilizarilor, a estimat joi presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport , Augustin Hagiu, precizeaza NewsIn.

"In momentul de fata, Ministerul Transporturilor acumuleaza datorii de peste 120 milioane lei fata de operatorii de transport. Aceste companii, la randul lor, datoreaza statului peste 80 milioane lei.

Din cauza penalitatilor pe care statul poate sa le impuna societatilor comerciale, companiile de transport se afla deja in situatia de a avea conturile blocate sau de a fi declarate ca fiind insolvente", a spus Augustin Hagiu.

Totodata, Hagiu il acuza pe Ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu, ca nu a reusit sa se intalneasca cu patronatele din transporturi, iar legat de absorbtia fondurilor europene, ?i aare dubii privind modul cum vor fi administrati acesti bani.

"Avem suspiciuni despre modul in care se vor 'toca' acesti bani", a precizat presedintele FORT.

Acesta a adaugat ca transportatorii cer sa plece politicul din MTI, "ca avem specialisti destui si sa se ia ghiara mafiei politice de pe CNADNR, ARR si alte structuri din minister".

"Jumatate din angajatii Companiei Nationale de Drumuri CNADNR nu au bacalaureatul, dar semneaza contracte de sute de milioane. Nu pot sa nu spun ca transporturile din Romania pot fi comparate cu autostrada A1, cu infrastructura foarte proasta, pe care se mai pune din cand in cand cate un petic, sa mai putem circula o zi", mai sustine Hagiu.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#transport, #marfa, #persoane, #augustin, #hagiu , #Stiri Auto