Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toyota Romania recheama in service circa 900 de masini - ce defectiuni sunt semnalate

Toyota Romania recheama in service circa 900 de masini - ce defectiuni sunt semnalate
Toyota Romania recheama in service autoturisme Corolla pentru defectiuni la airbag frontal si Proace pentru infiltratii in habitaclu, reiese dintr-o notificare transmisa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

"Toyota Romania a notificat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor despre inceperea derularii a doua campanii de rechemare in service: Toyota Corolla (airbag frontal sofer) si Toyota Proace (infiltratii apa habitaclu) ", informeaza institutia.

In ceea ce priveste autoturismele Corolla, este vorba despre 893 vehicule vizate care sunt dotate cu airbag frontal sofer cu o singura treapta de declansare.

"Este posibil ca in interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, sa poata sa patrunda umiditatea din cauza temperaturilor ridicate la care este supus habitaclul autovehiculului. Acest lucru poate face ca substantele chimice din interior sa se degradeze si capsa pirotehnica sa se sparga in cazul unei declansari a airbag-ului", se arata in notificarea transmisa ANPC.

La Toyota Proace, este posibil ca apa sa intre in cabina prin panourile de separare a cabinei de compartimentul motorului.

"In cazul in care se intampla acest lucru, apa ar putea ajunge la unele componente electrice, cum ar fi modulul airbag. In aceasta situatie exista posibilitatea ca modulul airbag sa nu functioneze corespunzator si poate sa declanseze o detonare neasteptata airbag-ului", mentioneaza sursa citata.

Doar 8 masini Toyota Proace sunt vizate. Campania se desfasoara pe costurile Toyota, iar clientii nu sunt implicati financiar. ...citeste mai departe despre "Toyota Romania recheama in service circa 900 de masini - ce defectiuni sunt semnalate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori