Toyota a ramas cel mai mare constructor auto din lume in 2014

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 09:38
1276 citiri
Toyota a ramas cel mai mare constructor auto din lume in 2014
Foto: thehindu.com

Grupul japonez Toyota Motor Corp. si-a pastrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume in 2014, devansand rivalul german Volkswagen datorita celor 10,23 milioane vehicule vandute anul trecut, insa cu toate acestea grupul nipon a avertizat miercuri ca in 2015 se asteapta la o usoara scadere a vanzarilor sale, transmite AFP.

Vanzarile grupului Toyota, care alaturi de marca cu acelasi nume include si diviziile Hino Motors Ltd. si Daihatsu Motor Co., au crescut cu 3% trecand pentru prima data in istoria grupului peste pragul de 10 milioane de unitati. Cu o cifra record de 10,23 milioane vehicule vandute anul trecut, Toyota si-a pastrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare constructor auto din lume, devansand Volkswagen AG care a vandut 10,14 milioane vehicule si General Motors care a vandut 9,92 milioane vehicule, informeaza Agerpres.

Pentru acest an insa Toyota se asteapta sa vanda 10,15 milioane vehicule la nivel global, cu un procent mai putin decat in 2014, afectata de cererea slaba din Japonia si economiile emergente. Conform acestor cifre, Toyota ar putea fi devansata in acest an de Volkswagen care ar putea deveni pentru prima data cel mai mare constructor auto din lume, gratie rezultatelor bune de pe piata din China unde intentioneaza sa deschida noi uzine.

In schimb, Toyota a decis sa nu mai construiasca noi uzine timp de trei ani, pana in luna martie 2016, in ideea de a-si intari competitivitatea in loc de a se lansa intr-o cursa pentru cantitate, a explicat un director al grupului japonez la Salonul auto de la Detroit. 'Daca cererea va depasi capacitatea noastra de productie utilizata la maxim atunci vom analiza posibilitatea majorarii dupa un examen atent al tendintelor de pe piata', a adaugat responsabilul de la Toyota.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de sapte decenii fiind devansat de Toyota in 2008. GM a redevenit lider in 2011 cand productia Toyota a fost afectata de cutremurul si tsunamiul care a devastat zona de nord-est a Japoniei. In 2012, insa, grupul Toyota a revenit pe primul loc, pozitie pe care a pastrat-o si in 2013 si 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Toyota constructor auto, #grupul japonez Toyota Motor Corp , #Stiri Auto